Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

23 серпня в суботу: подорож до місця сили - Камінне село

Світ:

Виїзд з Києва  о 7:30 23 серпня від станції метро «Житомирська». Камінне село ви не знайдете на картах. В цьому селі немає мешканців і господарств. 

На конкурсі "7 природних чудес України" цей далекий унікальний куточок України представляв туристичну Житомирщину. Але багато хто й досі ніколи не чув про це місце, яке дехто насмілюється називати "українським Стоунхенджем". Про Камінне село навіть зняли фільм для передачі "Паралельний світ".  

Проте Камінне село ви не знайдете на картах. В цьому селі немає мешканців і господарств. Камінне село - це різноманітні за формою і розмірами величезні камені-валуни, які розташувалися у вигляді села. Є тут і «майдан», на якому розташовані «церква» і «школа». Всі камені вишикувалися так, ніби хтось навмисно їх так склав.

Камінне село є геологічним заказником на території Замисловицького лісництва у 20-х км від білоруського кордону. Існує дві гіпотези утворення тамтешнього рельєфу: перша - валуни, принесені льодовиком, тисячоліттями змінювали форму під впливом вивітрювання. Згідно з іншою гіпотезою, ці валуни є залишками прадавніх гір, що сформувалися внаслідок руху того ж льодовика, які потім змінювали свою форму під впливом вітру протягом 20 тисяч років.

Про Камінне село існує декілька легенд місцевих жителів. Було собі в лісі багате село. Одного разу через це село йшов старий дідуган в убогому одязі. Зупинився коло одного двору та попросив притулку у господаря. Той, глянувши на  старого, махнув на нього рукою та мовив: «Іди собі, чоловіче, ніколи мені».  Старий мовчки пішов далі. Вийшовши з села, озирнувся і село враз скам'яніло. Старий насправді був самим Господом, що спустився на землю. Він покарав злих людей, перетворивши їх разом з будинками на камінь. На одному з каменів, де він відпочивав, залишився величезний слід босої ноги.

За іншою легендою на місці Камінного села сталася битва між Богом та темними силами. Вона тривала довго і врешті Сатана був переможений. Там, де це сталося, на камінні залишилися глибокі подряпини від пазурів Сатани. Бог же, повертаючись на небо, ступив кілька кроків по каменю і залишив відбитки.

Третя легенда розповідає, що на місті Камінного села чорти будували млин, але не встигли завершити роботу до світанку. З появою перших променів сонця чортовий млин розсипався і його залишки скам'яніли.

Найголовнішою принадою Камінного села вважається отой Божий камінь, на якому залишилися сліди Бога: один велетенський і два менші. Екскурсовод вам неодмінно скаже, щоб загадали бажання, ставши на ті сліди. Отже за останні 4-5 років це місце перетворилося на достойний туристичний об'єкт, який пропонують відвідати туристичні фірми. 

Ми також пропонуємо відвідати це місце, але у невеликій дружній компанії знайомих і близьких по духу людей. Це також гарна можливість провести час у комфортному середовищі і скинути весь негатив, який накопичився протягом останніх місяців. Адже усі, хто там побував, вважають його місцем сили і скупченням дуже потужної енергетики. 

Виїзд з Києва в суботу 23 серпня о 7:30 від станції метро «Житомирська» - вихід на проспект Перемоги в західному напрямку. Якщо їхати з міста на метро, треба виходити вперед (по руху поїзда), після виходу зі станції метро повертати ліворуч, потім перший поворот праворуч (сходинки нагору). 

Вартість поїздки 230 грн. До вартості входить транспортне обслуговування і екскурсія місцевого краєзнавця. Отже ми не загубимося у "паралельному світі" справді дикої природи поліських лісів.

Повернення до Києва орієнтовно о 19:30-20:00.

Якщо бажаєте взяти участь у подорожі - телефонуйте (067) 504-18-97 (Олена Каганець).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи