Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Активісти показали, що можна зробити на гроші "парковки на Михайлівській"

Спецтема:

Столичні активісти проаналізували, що можна зробити у Києві за 2,3 мільярда гривень, які міська влада має намір витратити на паркінг під Михайлівською площею.

Про це повідомляє facebook-спільнота Київ, яким він має бути.

"Ми і самі не до кінця уявляли що це таке – 2,3 мільярди бюджетних гривень, доки не порівняли їх з іншими потребами та можливостями розвитку Києва. А ви уявляєте скільки збирається вкрасти команда Кличка? Ось вам gif-ворожіння. Зупиніть анімацію та подивіться чого не буде в Києві, тому що в ньому буде парковка під Михайлівською.", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за 2,3 мільярди можна купити 67 нових трамваїв, або 524 нових вагонів метро, або тричі зробити всю велоінфраструктуру Києва, або збудувати 74 дитячих садочки, або збудувати 3800 квартир для учасників АТО, або розгорнути 2000 пунктів вело-прокату, або побудувати 43 кінотеатри "Жовтень", або 67 велотреків, або навіть метро на Виноградар.

Як відомо, у лютому радник мера Києва Павло Рябікін завив, що столична влада обговорює можливість облаштування підземних паркінгів під Михайлівською та Європейською площами у рамках Концепції розвитку єдиного паркувального простору у Києві. Він висловив переконання, що якщо оці 2 проекти колись втілять в життя, то центр міста буде забезпечений місцями для паркування авто.

14 квітня депутати Київради підтримали виділення з бюджету міста 100 тисяч гривень на проектні роботи з будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею в буферній зоні Софії Київської, пише УП.Київ.

Доповідач з питання заступник мера Києва Микола Поворозник, запевняв, що ці 100 тисяч гривень виділені на те, щоб дослідити, чи можна будувати паркінг під Михайлівською і що там замість паркніга може бути музей. 

Активіст Євгенія Кулеба наголосила, що столична влада обдурює депутатів і киян у питанні будівництва підземного 4-рівневого паркінгу під Михайлівською площею. Вона припустила, що на будівництві можуть відмивати 2,3 мільярда бюджетних гривень, а саму землю продати.

21 квітня секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що вважає неможливим будь-яке будівництво на Михайлівській площі і переконаний, що автора розпорядження про паркінг у буферній зоні Софії треба звільнити.

Наші інтереси: 

Якби не активісти? Отак проковтнули б кияни це неподобство? Київська влада веде себе, як і центральна - хапати, красти, поки при владі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи