Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Безпілотники США за $12 млн. вже в Україні

RQ-11 Raven являє собою розвідувальний безпілотний літак вагою менше 2 кг, має цифрову камеру нічного або денного бачення.

В Україну зі США прибула партія сучасних летальних апаратів вартістю більше $12 млн. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, повідомляють Факти. ICTV із посиланням на Інтерфакс-Україна.

У повідомленні наголошується, що надана допомога є нелетальною, оскільки БПЛА не оснащені озброєнням. - RQ-11 Raven являє собою розвідувальний безпілотний літак, вагою менше 2 кг, має цифрову камеру нічного або денного бачення. Особливість літаків цього типу полягає в легкості запуску і невибагливості до майданчику приземлення. Радіус дії – 10 км, - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше палата представників Конгресу США прийняла проект бюджету Міністерства оборони на 2017 фінансовий рік у 610,5 мільярдів доларів. 150 млн дол. з них передбачені як допомога Україні.

Кілька десятків українських військовослужбовців вже пройшли курс підготовки з використання безпілотних авіаційних систем Raven в Гантсвіллі, штат Алабама

Система Raven є частиною пакета Ініціативи з підтримки європейської безпеки і поточних зусиль, спрямованих на зміцнення безпеки Україні. Про це йдеться у прес-релізі посольства США в Україні, повідомляє 5.ua.

"Системи Raven – безпілотні літальні апарати (БПЛА), запускаються з руки, і є засобом розвідки та спостереження. Система передає з бортових дисплеїв в реальному часі відеозображення та інформацію про місцезнаходження до наземних станцій контролю. Завдяки цій функції можна отримувати денну або нічну розвідувальну інформацію з повітря, і вона дає змогу операторам керувати БПЛА, розпізнавати рельєф місцевості, а також записувати інформацію для аналізу", – пояснили у посольстві США.

 

Наші інтереси: 

США - важливий союзник, який допомагає модернізувати Українську армію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи