Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британська валюта впала до мінімуму за 10 місяців в очікуванні відділення Шотландії

Категорія:

Ринок до останнього не вірив у реальну можливість виходу Шотландії з Об'єднаного Королівства. Оприлюднені напередодні результати соцопитування підтвердили найгірші очікування. Якщо більшість на референдумі 18 вересня більшість громадян дадуть ствердну відповідь на питання про самостійність, то навесні 2016 року Шотландія вийде зі складу Сполученого Королівства. 

Курс британського фунта стерлінгів знизився до мінімуму за останні майже 10 місяців на торгах у понеділок, 8 вересня. До таких наслідків призвели результати соцопитування, яке показало менш ніж за два тижні до референдуму про незалежність Шотландії, що більшість (51%) населення країни проголосували б "за" відділення від Великобританії.

Так, по відношенню до американського долара фунт впав на 0,77% до $ 1,6207, раніше здешевшавши до $ 1,6165 - найнижчого рівня з кінця листопада 2013 року. Проти євро фунт знизився до мінімуму майже трьох тижнів 80,17 пенси за євро, а проти японської ієни впав до тримісячного мінімуму 169,68 ієни, передає Reuters.

"Думаю, справа в тому, що ринок раніше не розраховував на можливість голосування "за" (незалежність Шотландії). Тому слід очікувати деякої невпевненості, можливо, волатильності", - сказав головний трейдер Nordea Bank в Сінгапурі Джеспер Баргман, додавши, що зниження фунта, ймовірно, триватиме до 18 вересня, коли буде проведено референдум.

Євро подешевшав на 0,08% до $ 1,2940, впавши минулого тижня до 14-місячного мінімуму $ 1,2920, а курс долара до ієни знизився на 0,02% до 105,06 ієни. Австралійський долар подешевшав на 0,13% до $ 0,9367, слабо відреагувавши на зовнішньоторговельні показники Китаю - найбільшого експортного ринку австралійського сировини. Китай у серпні підвищив експорт на 9,4% при прогнозі зростання на 8%, а імпорт знизився на 2,4%.

Якщо більшість на референдумі 18 вересня більшість громадян дадуть ствердну відповідь на питання про самостійність, то навесні 2016 року Шотландія вийде зі складу Сполученого Королівства. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи