Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому ніхто не рятує рядового Балобанова

Спецтема:

Трагедія з Боїнгом-777 абсолютно затьмарила одну з найважливіших подій війни України з Росією на Донбасі - в український полон потрапив рядовий Збройних Сил РФ Андрій Балобанов. Поява строковиків на Донбасі може означати лише одне - справи російських терористів на Донбасі дуже кепські, адже професіонали вже не рвуться туди помирати навіть за великі гроші...

До трагедії з Боїнгом напівофіційна інформація про полон російського вояка тягнула на сенсацію. Першим про це повідомив член групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, який написав: "У Луганській області військовослужбовцями 51-ї окремої механізованої бригади зі складу сил АТО узятий в полон російський військовослужбовець - солдат строкової служби ЗС РФ ("зелений чоловічок")". Тимчук став першим і останнім, хто повідомив про цю подію. Утім, Еспресо.TV вдалося отримати інсайдерську інформацію з повними даними полоненого, яким виявився 19-річний радіотелефоніст з Омської області Андрій Балобанов. А користувачі соцмереж знайшли його сторінку ВКонтакте.

Отже, Україна отримала живий і беззаперечний доказ безпосередньої участі російських військових строковиків в бойових діях на Донбасі і в той же час про це мовчать і офіційний Київ, і офіційна Москва. Якщо виключити якісь закулісні міжнародні ігри, то таку поведінку з боку Києва пояснити важко. Отримавши живий доказ та свідка вже вчора в Києві мала би відбутися прес-конференція за участю Балобанова як мінімум для послів західних країн, а ще краще - для західних та українських ЗМІ. І те, що на перших шпальтах усіх газет сьогодні Боїнг-777 цьому зовсім не заважає. Україна навпаки повинна докласти максимум зусиль, щоб довести світу очевидну для українців річ - російські військові на Донбасі та збитий Боїнг - це дві пов'язані між собою речі.

Мовчанка Києва в такій ситуації взагалі виглядає злочинним зволіканням і взагалі не зрозуміло, чому в керівництві держави, де одним з топ-менеджерів виступає колишній медіа-магнат Борис Ложкін, так погано працює над створенням в світі іміджу Росії як спонсора тероризму. Чому росіяни не скупляться на проплату своїх "відмазок" в світових ЗМІ, винаймають цілих депутатів парламентів європейських країн, які ретранслюють їх пропагандистську ахінею, а в Україні ніхто цим взагалі не займається? 

З іншого боку, мовчання Москви з приводу рядового Балобанова пояснюється просто - зараз в Кремлі вже придумують "легенду" (або придумали, а ми дали їм на це час) - або про  те, що жодного рядового Балобанова в природі не існує, або про те, що українські специ пробралися на територію Росії і викрали бідного хлопчика, щоб шантажувати росін у справі Надії Савченко. І щоб не говорив Балобанов - це буде пояснюватися у випадку легенди "його нема" - брехня СБУ, у випадку викрадення - заговорив під тортурами. І чи повірять у ці легенди в світі Путіна не цікавить, головне пояснити усе росіянам. Утім, і в світі російська міфотворчість може знайти схвальний відгук, хоча б тому що там зададуть Україні логічне питання - а чому ви так довго тягнули з демонстрацією полоненого? Щось "мутили"? 

Може бути і ще одне пояснення мовчання з приводу рядового Балобанова. Це настільки вагомий доказ участі війни Росії проти України, що якщо його пред'явити, то у Путіна не залишиться іншого виходу, як піти на відкрите вторгнення, адже, російський міф не передбачає відступу. А Україні офіційна війна з Росією не потрібна. 

І останнє - Балобанов строковик, тобто людина-невільник. Строковиків Росія використовувала в першій Чеченській війні. Їх трупами просто закидали Грозний. Поява строковиків на Донбасі може означати лише одне - справи російських терористів на Донбасі дуже кепські, адже, професіонали вже не рвуться туди помирати навіть за великі гроші...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Таки кепські їхні справи.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Таки кепські їхні справи.