Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 99
  • Переглядів: 114

Чому сонячно-блакитний? 10 аргументів на користь прапора Перемоги

Категорія:

Все частіше українці самоорганізуються під рідним  Сонячно-блакитним прапором. Чому саме цей прапор надає бадьорості й надихає на активну самооборону? 

1. Сонячно-блакитний – це прапор природного порядку: Сонце над Водою, які разом дають Життя. З таким прапором все йде легко й весело. Якщо ж його перевернути, то Вода гасить Вогонь, тому справи йдуть «як мокре горить». 22 роки показали, що перевернутий – синьо-жовтий – це прапор деградації, роззброєння, вимирання, втрати територій, поразки. Протиприродність такого прапора очевидна. Скажімо, чоловік у жовтих штанах і синій сорочці справляє враження духовно хворого. Тому іноземці інтуїтивно зображують український прапор жовтим догори, бо так природно. Врешті-решт, запаліть свічку чи сірника і погляньте на полум’я: жовте вгорі, блакитне внизу.

2. Суверенітет, самоврядування, самооборона – це все елементи природного порядку, тому сонячно-блакитний – це прапор українців, які підтримують Швейцарську модель (озброєний до зубів нейтралітет) і практично реалізують її в Україні. Швейцарія має козацький прапор (білий хрест на малиновому тлі), не входить ні в НАТО, ні в ЄС, має поголовно озброєне населення, реальне народовладдя і найвищу в Європі якість життя.    

3. Сонячний колір позначає божественне, а блакитний – матеріальне. Сонце вгорі символізує домінування в людині божественного початку. Тому сонячно-блакитний – це прапор володарів власної долі, які керують собою і навколишніми обставинами.

4. Правильні символи магічно притягують позитивні події. Правильний прапор вмикає Україну в егрегор творчості, гармонії, процвітання. Сонячно-блакитний – це талісман Перемоги.

5. «Блакитний», або «облочистий» – це давнє українське слово, яке означає «водяний», «вологий». Слова жовтий, жаркий і яркий мають спільну основу і вказують на вогонь. Тому в давнину нікому не приходило в голову ховати вогонь під воду. Навіть в часи УНР, коли було ослаблене розуміння рідної символіки, домінував сонячно-блакитний стяг. Співець української Визвольної революції видатний поет Олександр Олесь 1917 року вітав українське військо такими словами:

Українське військо,
мов з могили встало,
Загриміло в бубни,
в сурмоньки заграло,
Розгорнуло прапор
сонячно-блакитний,
Прапор України!
Рідний, заповітний!

Дослідник української символіки Тадей Скотинський констатує, що «при горизонтальному поділі щита на два поля геральдичний закон приймає горішнє поле за перше, більше почесне, а долішнє поле за друге, побічне. Тим-то в горішньому полі, або в горішній смузі українського прапору, мусить бути барва жовта, а в другому, в долішньому — блакитна» (СкотинськийТадей. Український герб та прапор. — Львів: Накладом Т-ва ”Просвіта”, 1935, с. 33) і подає зображення правильного прапора: 

Скотинський Тадей. Український герб та прапор. — Львів: Накладом Т-ва ”Просвіта”, 1935 р., у форматі PDF (завантажити)

А ось що написав професор Володимир Сергійчук у своїй праці «Національна символіка України»: «Підкреслимо, що перший прапор УНР – жовто-блакитний. І це відповідало вимогам геральдики. І не тільки тому, що золотий тризуб і львівський лев накладалися на синє поле, а відтак цей колір мав бути зверху. При виборі кольорів спеціалісти враховували те, що згідно з законами геральдики барви герба (золотого тризуба) розміщувалися у верхній (жовтій), а барви щитового поля в нижній (блакитній) смугах. Але вже до цього само по собі склалося, що, створюючи різні емблеми як державного, так і масового вжитку, їх автори постійно зображували тризуб золотим у блакитному полі.

Треба сказати, що такий порядок кольорів — жовто-блакитний — на державному прапорі Української Народної Республіки сприймався не всіма. Знайшлися прихильники синьо-жовтого прапора, котрі піднімали на щит свою концепцію — символіка синього неба на Україні над її золотими пшеничними полями. Навіть у середовищі Центральної Ради вони знайшли тоді своїх однодумців. Але цю дискусію припинив М. Грушевський, закріпивши вже прийняту порядковість своїм високим науковим авторитетом» (Сергійчук Володимир. Національна символіка України. — Київ: "Веселка", 1992, с. 83).

В. Сергійчук «Національна символіка України», Київ 1992 р., у форматі PDF (завантажити)

Саме тому сонячно-блакитний став прапором Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця (полковника УНР) і Української Повстанської Армії.

Оригінальний жовто-блакитний прапор ОУН Коновальця–Мельника у Дрогобицькому краєзнавчому музеї.

А ось довідка Академії наук УРСР від 10 березня 1967 року про походження жовто-блакитного прапора та гербу УНР:

Згідно з цією довідкою, прапор УНР був жовто-блакитний (жовтий - угорі),  натомість прапор флоту УНР був блакитно-жовтий (блакитний - угорі). 

6. Облудне пояснення, що український прапор – це небо над полем, з’явилося тільки на початку 20 ст. як «народна етимологія» і пояснення, приємне та зрозуміле для селян. Але українська нація не вичерпується хліборобами – це передусім нація великих мудреців і великих воїнів. Просування пропагандою перевернутого синьо-жовтого прапора – це спроба переконати українців, що їхня справа – копатися в землі й більше нічого собі не вигадувати.  Якщо жовтий - це колір соломи, то виходить, що герб України - солом’яний. Насправді він сонячний.   

7. Жовто-блакитний прапор цілком відповідає геральдиці (науці про герби) і вексилології (науці про прапори). Головний колір прапору – колір герба – завжди зображується вгорі. Оскільки Тризуб є жовтим на блакитному тлі, то жовтий є головним кольором прапора і однозначно має бути вгорі.

Історичний бойовий жовто-блакитний прапор УПА. Напис на прапорі: 2-й Гайдацький загін. Хай живе УПА!

8. Великі релігії мають свої кольори: арійство – сонячний (слово Ар, Яр, Ярило означає Сонце, Бог), іслам – зелений, іудаїзм – синій, комунізм – червоний. На прапорі Сонячної України має домінувати жовтий колір і бути вгорі.    

9. Кожна військова частина починається з прапора, стяга – «того, що стягує в єдність». Пост-комуністична держава, в якій паразитична верхівка панує над українським народом, вчепилася в так любий їй протиприродний синьо-жовтий прапор. Творці нової України потребують чіткого ідентифікатора, який би відрізняв їх від прихильників старої, вмираючої, корумпованої системи. Сонячно-блакитний – стяг творців нового світу.

Пластовий прапорець з Карпатської України, 1936. Український пластовий музей, США.

10. Національний Сонячно-блакитний прапор не є перевертанням синьо-жовтого державного прапора. Це зовсім інший прапор – і за назвою, і за змістом, і за магічною дією, і навіть за кольорами. Це новий прапор, хоча йому багато сотень, а може й тисяч років. Це прапор оновленої України, яка скидає баласт минулого і злітає до нових великих перемог. 

Продовження дослідження у статті: Герб Щастя і прапор Грай-Воля

Слава Перемозі!

Завантажуємо листівку у форматах DOCX і PDF, роздруковуємо і поширюємо серед друзів, сусідів, знайомих та незнайомих.

Лекція Ігора Каганця про сонячно-блакитний прапор (Київ, 16 березня 2014) 2014-03-16_prapor.mp3 


Ясні зорі, тихі води - це наш сонячно-блакитний прапор. "Зорі, зірки" - це все, що світить. Сонце - найяскравіша зірка на земному небі. 


Небо блакитне (водянисте) тому, що в ньому багато води. 

Едуард Драч. Небо України (1989)

Що робити, адже нині маємо перевернутий державний прапор? Про це у статті: Сонячно-блакитний прапор реалізації: ясні зорі, тихі води, край веселий

Щоб там не говорили придворні геральдисти, а найбільший у світі авіалайнер АН-225 Мрія літає під правильним, природовідповідним прапором Успіху і Перемоги. Ніхто не хоче грохнутися з перевернутим прапором:

Ан-225 «Мрія» (кодове ім'я НАТО — «Cossack») — найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова.
Ан-225 «Мрія» (кодове ім'я НАТО — «Cossack») — найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова.
Наші інтереси: 

Символіка - це сконцентрований світогляд. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав довідку Академії наук УРСР від 10 березня 1967 року про походження жовто-блакитного прапора та гербу УНР.

Згідно з цією довідкою, прапор УНР був жовто-блакитний (жовтий - угорі), натомість прапор флоту УНР був блакитно-жовтий (блакитний - угорі).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Стосовно п. 6 - Жовтим пшеничне поле буває лишень в час дозрівання пшениці - це триває тиждень-два. І все. Зрілу пшеницю збирають з полів, щоб не висипалось зерно. Так що лан пшениці здебільшого не жовтого кольору.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Згоден, Оксанко, з вами. Може хоч ви поясните мені, де можна дізнатися хоч щось про 8 НОВИХ СТАТЕЙ з 12, які оприлюднені на останню добу (21.03.14 р.). Бо інформація про 4 з них є в рубриці ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ. Наперед дякую!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Доброго здоров'я усім!
І Вам, пане Анатолію!
З Вашою проблемою стикнувся давно. Для себе її вирішую таким чином:
У вкладці "Блоги" відкриваю "Останні записи" і... там є все! ))))
Успіхів!!!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав два посилання на першоджерела. Тепер з цієї сторінки можна завантажити PDF зображення книжок:

Скотинський Тадей. Український герб та прапор. — Львів: Накладом Т-ва ”Просвіта”, 1935.

Сергійчук Володимир. Національна символіка України. — Київ: "Веселка", 1992.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

11-й аргумент на користь прапора перемоги: https://www.youtube.com/watch?v=_QWgVSeDZIA

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Жовтий колір на прапорі - це сонце чи солома? Сокіл Волі (Тризуб) - він сонячний чи солом’яний?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав пластовий прапорець з Карпатської України, 1936. Український пластовий музей, США.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ясні зорі, тихі води - це наш сонячно-блакитний прапор. "Зорі, зірки" - це все, що світить. Сонце - найяскравіша зірка на земному небі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Багатій Сонечко.
0
Ще не підтримано

Сьогодні поглянув на прапор ЄС. І побачив, що він створений за правилами вексилології - жовті (золоті) зірки на синьому фоні. І не дивно, що цей союз держав процвітає і розвивається, хоча негативних подій теж достатньо. Я думаю, це через малу кількість сонячного кольору жовтих зірок на прапорі. Але даний приклад показує правильного розташування кольорів - саме того, чого не вистачає нашому народу для розуміння змін не тільки в житті, ментальності, але й в символах, що нас оточують.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав довідку Академії наук УРСР від 10 березня 1967 року про походження жовто-блакитного прапора та гербу УНР.

Згідно з цією довідкою, прапор УНР був жовто-блакитний (жовтий - угорі), натомість прапор флоту УНР був блакитно-жовтий (блакитний - угорі).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Попри синьо-жовтий державний прапор, на літаках зображують жовто-синій прапор - всім хочеться гармонії, особливо в небі. Ось АН-124-100 Руслан:

А це АН-225 Мрія:

Все, що робиться з власної волі, – добро!