Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 18

Чи були в Ісуса рідні брати?

Світ:

Ще однією світоглядною диверсією з метою применшити гідність Христа є поширення вигадок, наче у нього були рідні брати і сестри, тобто Марія начебто була не Дівою, а багатодітною матір’ю, а Ісус був одним з її дітей.
Такого роду лукавство розраховане на людей, які погано знайомі з Євангелієм та обставинами його написання. Нагадаємо, що коли було написане Євангеліє (друга пол. I ст.), багато родичів і знайомих Ісуса Христа були живі. Відомості про них зустрічаються в текстах II століття. Якби Ісус мав рідних братів, то була б неможлива віра у дівочість Марії, відбита у Євангелії.

Насправді Христос був єдиним сином Марії. Вона не мала інших дітей, тому Спаситель, вмираючи на хресті, доручив опікування Нею своєму улюбленому учню — апостолу Івану: “Потім каже до учня: Ось мати твоя. І від тієї хвилини учень взяв її до себе” (Іван, 19.27).

Навіть раціоналіст Ернест Ренан був вимушений визнати, що назаряни називали Христа “сином Марії” (Марко, 6.3) тому, що Він був відомий “як єдиний син удови”. Христос мав двоюрідних або, що вірогідніше, троюрідних братів, оскільки Діва Марія мала принаймні одну сестру — також іменем Марія, скоріше всього, двоюрідну.

У грецькій та єврейській мовах слова “брат” і “сестра” можуть означати різну ступінь спорідненості, подібно як у шумерській і давньоукраїнській мовах слово “онук” означало “нащадок” або “родич”, напр. “онуки Дажбожі”, “Велесовий онук” тощо. Прикладом може бути українське “тітка”, яке може означати і родичку, і просто жінку.

Додамо, що ім’я Марія (сонячна, шляхетна, арійка) було дуже поширеним серед галілейських жінок, у новозавітніх текстах зустрічаємо 6 жінок з цим іменем.

-----------------------------------
В тему:

Мова і війна

Спокійно, ви у руках Матриці!

Чи належала Діва Марія до роду Давида?

Етнічна основа християнства: гали—галілеяни—тиверці

Обережно: апокрифи!

Спецоперація “Книга Якова”

Чи були “східні мандри” Ісуса Христа?

А чи було “обрізання Господнє”?

Юдейська Пасха чи арійська Таємна вечеря?

Четверте пришестя Спасителя



В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи