Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Дайош безотцовщину!

Про що думав уряд, вводячи одноразову грошову допомогу при народженні дитини?

Пішов вже другий тиждень, як почала діяти програма уряду з виплати грошей на народження дитини.

Як показує світова практика, одноразова грошова допомога при народженні дитини викликає збільшення кількість народжень насамперед у так званих "неблагополучних" прошарків населення. Відповідальні батьки не покладаються виключно на одноразову виплату грошей, а обов’язково прораховують свої можливості не лише народити дитину, але й виростити її, виховати, дати освіту. Плодитись же починають ті, хто хоче отримати гроші за народження дитини, а що буде з тією дитиною потім – не дуже переймаються. Аби гроші були зараз – на випивку, на дозу наркотику або ще на якійсь поточні “потреби”. А дитину можна буде потім вигнати на вулицю, а для отримання чергової порції грошей народити ще.

Замість подолання демографічної кризи така міра, як виплати грошей при народженні дитини, перетворюється на свою протилежність. Починає збільшуватись число неблагополучних дітей, що народжуються у неповних сім’ях, у наркоманів, алкоголіків, розумово неповноцінних, жебраків та інших. Значна частина цих дітей незабаром опиняється на вулиці, поповнюючи число маленьких жебраків, малолітніх "жиганів", майбутніх дорослих злочинців. В кращому випадку вони опиняються у дитячих будинках, коли батьки вже пропили отриману грошову допомогу.

Так що ж, не треба допомагати молодим батькам?

Допомагати треба, але не всім. В першу чергу, треба заохочувати до народження тих, хто в змозі народити здорових дітей і не схильний потім їх кинути.

Для початку треба окреслити ті категорії потенційних батьків, які не будуть отримувати допомогу при народженні дитини. Знаючи, що допомога їм “не світить” вони відмовляться від бажання зробити свій маленький бізнес на народженні дитини.

Які категорії повинні бути позбавлені такої допомоги:

1) самотні матері
2) сім’ї, де обидва батьки не працюють (окрім студентів – про це нижче)
3) ті матері, які вже хоч раз відмовлялися від дитини
4) ті, хто вже був колись позбавлений батьківських прав
5) всі, хто стоїть на наркологічному обліку – наркомани, алкоголіки, токсикомани
6) жебраки, бродяги
7) злочинці. Тут треба зуміти відокремити тих, хто є злочинцем за своєю натурою, від тих, хто зробив помилку у житті. Наприклад, включити до списку, хто не отримує грошової допомоги при народженні дитини тих, хто принаймні двічі відбував покарання.


Ті ж, хто не потрапив у ці категорії, повинні отримувати оту саму грошову допомогу, яка насправді дуже потрібна насамперед молодим сім’ям.

В той же час є категорії потенційних батьків, яким особливо треба допомогти. Одна з таких категорій – це сім’ї, де обидва батьки студенти. Левова частка студентів – це молоді люди в найкращому дітородному віці. Те, що вони поступили до вищих навчальних закладів, вже говорить про непогані розумові здібності. У більшості студентів дуже обмежені засоби для існування – переважно це батьківська допомога. Але діти у них будуть відверто краще ніж у будь-кого з вище перелічених категорій. Заохочення студентів до народження дітей сприятиме зростанню частки здорових розумних дітей у загальному числі новонароджених в державі. Тобто, в сім’ях, де обидва батьки студенти, грошова допомога при народженні дитини повинна бути вище, ніж іншим.


----------------------------------------------------

В тему:

Насильницька зміна етнічного складу України: українців все менше, мігрантів все більше

Піклування про дітей в націоналістичній Естонії та в "незалежній, багатонаціональній, виваженій" Україні

Україна без українців. Толерантний геноцид, політкоректний етноцид

Концепція подолання демографічної кризи в Росії

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи