Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Де головний ворог України

Можете вважати мене сепаратистом і провокатором, але я вважаю, що головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві... І з часом я все більше в цьому переконуюсь. Я розумію, що йде війна і все таке, але сидіти і мовчки спостерігати - теж не вихід. Підігрівають ситуацію і так звані "патріоти", які чи то по наївності своїй, чи по чийомусь наказу заступаються за сьогоднішню владу.  

"Не можна їх критикувати, їм і так важко", "Під час війни критикувати владу - це грати на руку ФСБ" - ось такі тези сьогодні часто можна почути у відповідь на критику влади. Але правда в тому, що саме ці "патріоти"-захисники влади і підіграють кремлю, а влада в цей час може відпочивати, а на всі невдачі є залізний аргумент - війна на донбасі. 

За що боровся майдан? За що поклала життя небесна сотня? Невже заради того, щоб на місце Януковича сів Порошенко, а на місце Азарова Яценюк? Я думаю, аж ніяк не за це. Вони хотіли зміни в державі, реформ,європейського вибору України.

А що ми отримали? І не треба мені розказувати, що їм важко, що вони щойно прийшли до влади і т.д., ми це вже 23 роки чуємо, а результат відомий. Думаєте хлопцям на сході легко? Але це їх не зупиняє, вони воюють, помирають і перемагають.

Розумію, що вимагати надзвичайних результатів від нової влади в перший місяць було б нерозумно, але, шановні, пройшло вже пів року!  За цей вже достатньо солідний строк не те, що не проведено, а навіть не розпочато ніяких реформ. Більше того, смішно чути з вуст чиновників, що їм важко, в них мало часу.  Якщо хтось не в курсі, то я відкрию таємницю: крім Президента, міністрів, депутатів і сотень їх заступників і помічників в Україні є ще надзвичайно роздута армія держслужбовців, які в своїй більшості займаються безтолковим перебиранням папірців і які лише чекають наказу, щоб почати працювати над реформуванням держави.

Давайте коротко пройдемося по основних інститутах влади.

Уряд

 Із дня свого призначення уряд Арсенія Яценюка в особі профільних міністрів і самого прем'єра постійно говорить, що необхідно докорінно реформувати систему державних фінансів. Власне, саме проблеми в цій сфері стали одним із головних каталізаторів протестів проти режиму Януковича, тому від нової влади суспільство очікувало насамперед припинення розкрадання бюджетних коштів, приборкання податкової служби, яка почала перетворюватися на інститут державного рекету, зниження фіскального тиску на бізнес тощо.

Іншими словами, українці чекали на активізацію реформ усіх складників системи державних фінансів. КМУ не впровадив жодної серйозної реформи ні в бюджетній, ні в податковій системі. Хабарники і вчорашні прислужники Януковича і далі продовжують працювати. Корупційні схеми сім'ї далі продовжують працювати, гривня такої девальвації не знала навіть за часів Януковича. В той час, коли українці буквально по копійці збирають кошти для військових, Нацбанк виділяє сотні мільйонів на рефінансування Россійських банків.

 Вчорашні лідери Майдану обіцяли привести до керма держави нових компетентних професіоналів. Багато хто читав про кадрові успіхи Грузії. Відтак, українці мріяли, що після революції владні кабінети наповнять молоді освічені люди із західним мисленням. Скільки старих чиновників звільнили, аби дати дорогу молодим?

МВС і Прокуратура, схоже, взагалі забули про своє призначення... Чому не притягуються до відповідальності хабарники та інші посадовці, винні у розкраданні державних коштів, де порушені кримінальні справи проти олігархів?

В країні 300 000 міліціонерів,  в зоні АТО задіяно 50 000 чол. (і це разом з добровольчими  батальйонами, армією та СБУ). Що робить решта? 

Досі немає притягнутих за розстріл небесної сотні,  не притягнуто винних за побиття міліцією патріотів під час концерту Ані Лорак. 
Зверніть увагу на обмундирування міліції. В той час, як наші хлопці без бронежилетів воюють з ворогом, міліція в повному обмундируванні воює з патріотами. З цього приводу  натрапив на цікавий коментар одного з моїх читачів:
Скажіть мені, а яке право має міліція їздити зі зброєю? Чи може на Інститутській проти народу був Правий сектор? Правий сектор сьогодні має в рази більше прав їздити країною зі зброєю, ніж міліція, яка до сих пір не люстрована. Адже не міліція виборювала нам свободу, нє? Вдумайтеся: сьогодні міліція, представники якої взимку воювали з народом, тепер робить засідки на бійців Правого сектору, представники якого обстоювали інтереси народу перед міліцією. І в когось поверається язик звинувачувати ПС? Та вони зараз на кілька фронтів змушені працювати, боронячи Революцію.

Сеператисти  і спонсори тероризму спокійно розгулюють Києвом, загорають на пляжах і смажать шашлик в той час, як українських солдат судять за те, що вони начебто вчинили страшний злочин - вижили в бою!!! Реальних злочинців і відвертих ворогів України знає практично кожен українець, беззаперечні докази їхніх злочинів і координати самих злочинців публікуються кожен день, але МВС та інші служби цього просто не помічають. Справи якщо й порушуються, то лише тоді, коли притягувати вже немає кого. Дивною виглядає відповідь Авакова не недавній ультиматум Правого Сектора. Не те, щоб я був палким прихильником Яроша, але в основному він правий, особливо, після недавніх подій в Одесі і Кривому Розі. 

Президент і армія

Я чудово розумію, що в Порошенка зараз немає тих повноважень, що були у Кучми і Януковича, і що, не маючи своєї фракції в Парламенті, важко впливати на більшість процесів в країні. Але в нього є сфера, де він має чи не найбільші повноваження - це армія. І тут до нього виникає багато питань. Вся країна знає про пересування військових колон РФ, які потім розстріють наших солдат, а наша доблесна розвідка в упор цього не помічає. Причому це вже далеко не вперше, ця історія повторюється ще з березня місяця.
 
Щодня місцеві жителі викладають в мережу сотні фото і відео пересування  ворожих колон, причому зазначаються їх точні координати. В нас є авіація, ракетні війська, які можуть знищити цю колону за лічені хвилини.... Але, схоже, президенту потрібна не перемога, а затяжний конфлікт.

 

 
Можна припустити, що Президенту дають не точну або неправдиву інформацію, але в це мало віриться, тому що вирахувати зрадників або просто некомпетентних можна дуже швидко. Тим більше за стільки часу. Висновок напрошується сам - Президент все знає і чудово розуміє, але з якихось причин не вживає відповідних заходів.

Хочу привести вам слова українського пілота, який повернувся із зони АТО: 

«На аэродроме стоят заправленные топливом, и боезапасом СУ-шки… Люди на месте ЗНАЮТ где идет колонна ордынской бронетехники, куда она идет, но команды на вылет и уничтожение на марше нет. Когда колонна рассосредоточилась по городу/городам, окопалась и сныкалась — поступает команда на вылет, ищите и уничтожайте».
Ощущение, что или идиотизм в головах генералов/полковников, которые не понимают, что колонна бронетехники в поле — это всего лишь мишень, а полтора десятка танков разбросанных, замаскированных и прикрытых зенитками — это уже сбитые наши самолеты, убитые разведчики, десантники, летчики….
Или кто-то играет в такие игры, цели и задачи, которых не понятны и не видимы…
В первом случае — это халатность (по законам военного времени трибунал и расстрел, по законам мирного увольнение в запас за профнепригодность), во втором случае это как минимум предательство или измена, за которое нужно просто расстреливать по законам любого времени…

Журналісти провідного новинного каналу Польщі tvn24.pl показали в прямому ефірі пересування російської важкої техніки в бік кордону з Україною,За словами кореспондента, таким чином можна ще раз переконатися, що в Україні їде не тільки "гуманітарний конвой" Росії.

Верховна Рада

Депутати, схоже, мають нас за повних дурнів. Якщо ми будемо мовчки за цим спостерігати, то вони будуть праві.

Ця комедія із провалом голосуванням законів "Про Вибори" і "Про Люстрацію" є чистої води розвод українців. І не потрібно тут винуватити лише комуністів і регіоналів, згадайте лише, як Батьківщина, Свобода і Удар голосували за скасування депутатської недоторканності. 
 
Сьогодні така ж сама ситуація: для них важливо, щоб ці закони не пройшли, а хто саме запоре голосування - то вже питання десяте. Головне, результат буде досягнуто. Для прикладу, згадайте як працювала ВР в кінці лютого, коли на під парламентом стояла юрба з битами і бруківкою, тоді всі депутати незалежно від партій і політичних вподобань голосували, як має бути, більшість законів набирали більше 300 голосів.
 
Ці два закони є вкрай важливі, без них революція гідності і сотні жертв будуть марними. І надзвичайно важливо прийняти ці закони саме до виборів, бо інакше до влади прийдуть ті ж самі люди, тільки під іншими прапорами і ми законсервуємо цей кримінально-олігархічний  режим ще мінімум на 5 років.
 
Я не хочу чути від політиків, що вони не можуть знайти потрібної кількості голосів, чи не можуть домовитись з іншими депутатами. Це все дурня. У влади, яка сьогодні взяла відповідальність за долю держави, є безліч інструментів впливу на депутатів, аби тільки було бажання. А бажання немає тому, що в разі прийняття цих законів, під люстрацію попадають не лише комуністи і регіонали, але й більша половина Батьківщини, Удару і Свободи...

На завершення

Насправді, основна проблема України не у відсутності хорошої влади, а у відсутності контролю за владою з боку суспільства. Поки влада боїться гніву свого народу, вона працює ефективно. Сьогодні українців ніхто не боїться, і це головна причина, чому Україна не рухається вперед.  А війна на сході дозволяє списати більшість своїх невдач. Якщо ми не заставимо їх боятись і працювати в інтересах народу, то наші хлопці і далі будуть гинути на фронтах... А для депутатів, які вперто не хочуть голосувати за закони про вибори і люстрацію, хочу нагадати урок історії вірменського парламенту, який теж свого часу не хотів слухати волі народу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

...банальна констатація фактів по логічним причинам є простою лишень констатацією і не більше чим власне і переповненні статті на НО....
Цю тезу я також підтримую. І давно, бо переконаний (кращими публікаціями на НО), що так із просторів страждань і боротьби не піднятися у ПРОСТІР ВОЛІ. А нам САМЕ СЮДИ треба! Даєш Простір Волі!!! :)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Найцікавіше для мене почалося після перегляду ролика з польським дзєннікажем (здається, так по польськи називають журналіста). На екрані зявляється кілька сюжетів, один із них називається "Сколько осталось Украины". Вже на самій картинці на задньому тлі видно СОНЯЧНО БЛАКИТНИЙ(!) прапор. А під час перегляду камера знову час від часу показує його. Що це - недогляд недолугих та брехливих кремлівських політманіпулянтів чи сам Всесвіт працює на нас?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Автор таки має рацію!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Бла-бла-бла-а.. все те і так всім відомо. але істина одна, а саме:

Ці два закони є вкрай важливі, без них революція гідності і сотні жертв будуть марними. І надзвичайно важливо прийняти ці закони саме до виборів, бо інакше до влади прийдуть ті ж самі люди, тільки під іншими прапорами і ми законсервуємо цей кримінально-олігархічний режим ще мінімум на 5 років.

Далі цитата: "Сьогодні українців ніхто не боїться, і це головна причина, чому Україна не рухається вперед."

Яку я би перекоментував ось таким чином "Сьогодні українців ніхто не боїться, власне через що саме тому до влади прийдуть ті ж самі люди, тільки під іншими прапорами і ми законсервуємо цей кримінально-олігархічний режим"

і На завершення

Можете вважати мене сепаратистом і провокатором, але я вважаю, що банальна констатація фактів по логічним причинам є простою лишень констатацією і не більше чим власне і переповненні статті на НО.
Для прикладу про всі речі багато хто знав вже наперед, але бездіяльність породжує цитую: "розплату по законам Всесвіту - Причин і Наслідків, тому і нема кого шкодувати- по заслугам."

Власне через що куди раціональніше побільше висвітлювати конкретні з поетапними кроками шляхи виходу з даної ситуації із реальним замість мнимо-уявним рухом по тим пунктам замість того щоб публікувати що року сотні нових і нових публікацій з вакхеналіями стратегій по яких чомусь ніхто не крокує.. О_о
Починаючи наприклад від початку самої ж ініціації ТГ.
Є різниця що стояти на своєму до останнього, аніж кожного року змінювати стратегію тільки через те що ніхто нею не користується бо бачте українцям куди легше констатувати очевидні факти розвитку подій..

Одним словом просто немає слів) не те щоб даремно читати дані публікації)
Ліпше вже читати щось таке що допоможе пізнати себе і довколишнє середоивище доки є ще така фізична можливість робити будучи ще живим=)

Хай буде!)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

...банальна констатація фактів по логічним причинам є простою лишень констатацією і не більше чим власне і переповненні статті на НО....
Цю тезу я також підтримую. І давно, бо переконаний (кращими публікаціями на НО), що так із просторів страждань і боротьби не піднятися у ПРОСТІР ВОЛІ. А нам САМЕ СЮДИ треба! Даєш Простір Волі!!! :)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)