Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Депутати стверджують, що закрите голосування в Раді було сфальсифіковане

Табло системи "Рада" в момент голосування не працювало. Тож не зрозуміло, скільки саме людей висловилися на підтримку президентських ініціатив. Як відомо, 16 вересня народні депутати підтримали законопроект №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", а також проголосували за законопроект №5082 "Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей". 

 

Обидва законопроекти проголосовані з порушенням процедури, вважають деякі нардепи. За словами депутатів, то була фальсифікація, пише LB.ua.

За словами тих, хто в парламенті вже не першу каденцію, раніше таких прецедентів не траплялося, зокрема? на закритих засіданнях.

Зазвичай голосування відбувається так: вмикається система "Рада", і на табло різнокольоровими квадратиками висвічуються місця, де спрацювали депутатські картки - "за", "проти", "утримався". Після цього система видає підсумковий результат і конкретизацію по фракціях - яка скільки голосів дала.

Однак? цього разу система "Рада" показала тільки фінальні цифри - 277 за особливий статус територій і 287 за амністію. 

Ось, що пише народний депутат Анжелыка Лабунська на своїй сторінці у Фейсбук:

"ДЕЖАВЮ В ВЕРХОВНОЙ РАДЕ! Нет голосов для закрытого заседания. Перерыв. Президен, правда фамилия другая, трамбует фракцию, тоже другая, Суверенная европейская Украина, голосовать за законы, которые не поддерживаются большинством украинцев! Продолжение, голосов в зале все равно нет. Рыбак с януковичем были демократами, они бегали по крышам, устраивали драки, голосовали руками, но ГОЛОСОВАЛИ КАК-ТО!!! Сегодня, первый раз за ВСЮ ИСТОРИЮ УКРАИНСКОГО ПАРЛАМЕНТА запись стенограммы и голосование БЫЛИ ОТКЛЮЧЕНЫ СОВСЕМ! А потом на табло просто голые цифры 277 и 287! Откуда?! Не было голосов в ВР, но кто теперь докажет?! Преступные законы, результат которых мог быть достигнут еще в марте месяце!!! А кто ответит за тысячи человеческих смертей, за тысячи без вести пропавших, инвалидов, разрушенные дома, жизни, судьбы?!!!" 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи