Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

До Дня соборності України

Категорія:

Що означає для нас, українців, День соборності? Це чергове свято, яке відзначається на загальнодержавному рівні! – скажете ви. А для мене це ще й привід про дещо згадати й подумати. Гадаю, що після Дня Незалежності для нас це мало б бути друге за значенням свято.

Чого так? Бо від всеукраїнської єдності залежить саме існування незалежної держави. Бо ще й досі багато паразитів точать підвалини нашої державності, сіючи в головах українців сумніви щодо нашої окремішності й оригінальності серед народів людства.

Дещо згадаю. 12 березня 1989 р. ми утворили Обухівську районну організацію Народного Руху України. А вже 22 січня 1990 р. ми – рухівці, задалися метою показати, що Захід України і її центр – Київ єдине ціле. Ось для чого був утворений у цей день ланцюг єднання від Києва до Львова.

В той січневий день 20 років тому наші рухівці, готуючись до поїздки на трасу Київ-Житомир, зібралися в Обухові на Піщаній коло торгового центру. Тоді вперше, мабуть, від часів УНР і отамана Зеленого Обухів побачив піднесений жовто-блакитний прапор. Іван Верещак не побоявся розгорнути знамено і піднести його вгору. Як на тепер, то це ніби й просто. А тоді розмаєний жовто-блакитний прапор в чоловічих руках означав його прагнення до утворення незалежної держави. Радянський Союз, як держава, міг звинуватити сміливця у державній зраді й покарати розстрілом.

Так що в утвердженні соборності України і її незалежності є й частка наших зусиль - обухівців.

Соборність України під загрозою. Свідомі українці вже давно це відчули. Бо вже майже 20 років нашій незалежності, а й досі нема державницької ідеології – стержня націєтворення, а саме постійного і безупинного утвердження в масовій свідомості українців ідеї: ОЦЕ ОСЬ МИ, А ОТО – ВОНИ! Скажіть, хто їздить потягами, чи чуєте ви, під’їжджаючи до Києва, урочисті слова: «Шановні пасажири! Ми наближаємося до столиці нашої Батьківщини міста-Героя Києва!» А схожі слова й досі лунають в потягах, які наближаються до Москви.
Висновок: базовою основою державницької ідеології має стати УКРАЇНОЦЕНТРИЗМ. Тобто скрізь і всюди, завжди у всьому має надаватися пріоритет українському перед чужим!

Наша державність доти буде під загрозою, поки на буде здійснений на науковому рівні і доведений до масової свідомості українців «розбір польотів» відносно падіння Радянського Союзу і комунізму. Чому найміцніша в світі фортеця впала і розвалилася? Чому це «найістиніше вчення у світі» - комунізм – виявилося хибним? (Найочевиднішим поясненням цьому є таке: все, що будується на брехні, лопається як мильна булька…)

Поки не буде обгрунтованих, ясних і абсолютно зрозумілих для всіх відповідей на ці питання, доти буде реальною загроза реставрації і радянської системи, і комунізму! А це означає не що інше, як загроза втрати незалежності нашої держави, яка є реальною. Де наші академіки-соціологи й політологи? Чому це вони мовчать ніби води в рот набрали?

Якщо наша держава не ставить такі питання і не формує державницький світогляд українців на своїх землях, то це означає, що цим займаються інші і мета у них протилежна, а саме: ослаблення України.

Основою соборності всіх земель України має стати спільний світогляд її громадян. У нас має бути єдність в оцінці історії нашої держави, а також єдність у ставленні до наших героїв і до наших ворогів.

Наприклад, для путіних розпад СРСР є найбільшою катастрофою двадцятого століття. А для нас, українців, ця подія привела до утворення самостійної держави, як наслідок втілення мрій сотень поколінь свідомих українців і пролиття ними рік поту і крові в багатосотлітній боротьбі. Хто дотримується першої оцінки, той, хоче він цього, чи ні, ослаблює нашу державу. Той, хто дотримується другої оцінки, сприяє зміцненню нашої держави. І так у всьому.

А щоб добитися світоглядної єдності у більшості наших громадян, треба бути господарем у своєму власному домі, а найперше, стати господарем свого національного інформаційного простору. Хто не ставить такої мети і не добивається її втілення, той програє стратегічно у міжнародній боротьбі аж до втрати соборності українських земель і наступної за нею втратою незалежності України.

Формування позитивної перспективи України. Українські засоби масової інформації, спонукувані державою, мають розпочати формування на всьому нашому просторі величезного розмаїття простих мислеформ, які зводяться до життєстверджуючої основи: «СЬОГОДНІ НАМ ЖИВЕТЬСЯ КРАЩЕ НІЖ УЧОРА, А ЗАВТРА БУДЕ КРАЩЕ, НІЖ СЬОГОДНІ»! Такі мислеформи, повторені і закріплені в свідомості мільйонів українців, непереборно втіляться в життя і тоді насправді наша Україна стане справжнім Раєм на Землі.

Що означає слово Україна? Ми ж з вами розумні люди, а не якісь там неУКИ? Тобто, ми з вами є УКИ! А Україна = УК-країна! Гордімося, українці, що ми живемо в країні розумних людей і будьмо достойні цього!

То хай же так воно і буде!
 


В тему:

22 січня – День Соборності України

Тризуб свободи і Дракон волі

2011 – рік Українського дракона

Арійський Стандарт – захоплюючий фільм про велич України

Рух Третій Гетьманат: основні принципи

Український дракон, або конкурс на Президента

Жовто-блакитний Вогнебог – прапор Третього Гетьманату
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи