Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Донецький аеропорт повністю зруйнований

Про це вночі, 22 січня, у Facebook повідомив главред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов. "Новий і старий термінал, вежа управління, все, що могло послужити як опорний пункт оборони повністю знищено. Аеропорт прострілюється прямою наводкою, але з будівлі нового терміналу останні вцілілі захисники пішли тільки сьогодні... 

Дякую тим, хто пережив пекло останніх днів оборони, але залишився вірним присязі та військовому обов'язку до кінця. Дякую тим, хто поранений, і вічна пам'ять тим, хто залишився в новому терміналі назавжди...", - написав він.

Сили АТО закріплюються вздовж паркану з північної сторони Донецького аеропорту, в Пісках, Опитному, Водяному, йдуть бої. Про це "Українській правді" розповів радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

За його словами, утримувати термінали не було сенсу.

"Наприклад, у новому терміналі вже немає чого утримувати. Усередині не було жодної міцної стіни. Осколки прошивали його (термінал) наскрізь. Наші тримаються в Пісках і північніше смуги Опитне - Водяне", - розповів Бірюков.

За його словами, у неділю після початку операції силам АТО вдалося зайти в Веселе.

"Вони дійшли до "Метро", навіть заскочили в старий термінал, але не втрималися. На папері був красивий план операції. Але проблема в тому, що він пишеться там, звідки не видно, що БТРи не їздять, механіки відмовляються їхати", - розповів Бірюков.

У той же час один із "кіборгів" розповів, що завадило операції:

"Кілька днів тому бойовики знайшли в терміналі нашу радіостанцію, яку один із бійців просто впустив під час бою. І останні три доби вони нас чули. Переключитися можна було, ми й переключилися в той момент, коли дізналися про це. Але перемкнути можна тільки ті радіостанції, які можна перепрошити. А ті, які все ще працювали в терміналі, перепрошити неможливо, адже її для цього до комп'ютера треба підключати" , - зазначив боєць.

Водночас в.о. керівника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив, що сили АТО утримають деякі об'єкти на територію Донецького аеропорту.

"Станом на цю хвилину триває бій. Відомо про шістьох загиблих з кіборгів. Але думаю, що цифра буде збільшуватись. Сили АТО за злітною смугою і на кількох об'єктах на території Донецького аеропорту. Там вони ще чинять опір, їм надається підтримка", - сказав Селезньов.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи