Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дослідження з'ясувало, скільки українців вважають себе щасливими (оновлено)

На даний момент дві третини українців (66%) вважають себе щасливими людьми. Найбільш помітно число щасливих українців збільшилася у західному регіоні України – з 68% в травні до 76% у вересні. В інших регіонах змін практично не відбулося. 

Більшість жителів України (88%) вважають, що щастя існує, протилежної думки дотримується 12% опитаних. 

Порівняно з травнем кількість українців, які вірять в існування щастя, збільшилася на 8% (з 80% у травні до 88% у вересні). 

У той же час кожен четвертий (25%) таким себе не відчуває.

Кількість українців, які вважають себе щасливими, з травня практично не змінилося (+2%).

Про це свідчать дані вересневого соціологічного опитування компанії Research & Branding Group.

Різниця у відчутті себе щасливим або нещасливим залежить від віку, стверджують соціологи. Так, найбільше число людей, які вважають себе щасливими – серед молоді до 30 років (81%), а найменше – серед людей старшого віку "за 60" (57%).

Також щасливими себе вважають 77%"тридцятирічних" і 64-65% "сорокарічних"  та "п'ятидесятирічних" українців. У порівнянні з травнем, число щасливих українців найістотніше зросло серед "тридцятирічних" і тих "кому за 60" (+ 6-7%).

Дослідження провели у з 2 по 13 вересня 2016 року серед мешканців України (за винятком АР Крим, м. Севастополь, непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей).

Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України за регіоном проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 1799 респондентів. Очікувана середня помилка вибірки складає ± 2,4%.

 

Наші інтереси: 

Щастя - важлива категорія життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
щастя
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи