Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Друг України і наш автор став Доктором наук в галузі журналістики

Спецтема:

Віктор Денисенко, відомий в Литві та Україні журналіст та викладач, успішно захистив дисертацію на тему "Російська преса та підхiд її в країнах Балтії до геополітичних змін в контексті 1991-2009 років"

Віднайшовши в архівах видання з 1991-2009 років, дослідник і журналіст аналізує більшість російських періодичних видань, зокрема "Aргументи и факти", "Kомсомольская правда" та "Известия".

Дисертант в своїй праці відповів на запитання: якій підхід Росії до країн Балтії? Дослідження показало, що на країнах Балтії Росія ставить особливі акценти преси та вони знаходяться у полі зору її постійної уваги. У країнах Балтії періодична російська преса використовує однобічну інформацію для створення негативного сприйняття цього геополітичного регіону. Зокрема з Литви, Латвії та Естонії створюється в ЗМІ своєрідний інформаційний візуальний блок. Автор дослідження дійшов висновку, що російська преса домінує не тільки мовою, а старається формувати негативний підхід до цих країн у інших виданнях.

Віктор Денисенко стверджує: "Російська періодична преса у своєму підході до Балтійських країн використовує різні методи, публікує багато пропагандиських елементів. Характер, зміст інформації, показує, що в Росії в основному періодична преса формує дискусії, спираючись на офіційні дані російського уряду. Ця тенденція особливо посилилась і помітно зросла протягом 2008-2009 років."

Свою дисертацію Віктор Денисенко захистив у Вільнюсі під керівництвом професора Докторa Зігінтаса Печуліса.

Ми розділяємо радість нашого друга і друга України, що народився не тільки з прізвищем українця, а і в жилах якого тече українська кров козацького роду. Українці в світі є успішні і талановиті  — це доказувала історія, і наші часи підтверджують.

Статтю Віктора дивиться на нашому сайті - Мінливий конфлікт в Україні

Наші інтереси: 

Співпрацюємо з Литвою
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це гарна новина. Вітаю!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це гарна новина. Вітаю!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Вітаю!