Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Дзвонимо командиру: "Врятуйте нас!". А він: "Ви що, досі живі?"

Численні жертви серед українських силовиків під час бійні під Зеленопіллям 11 липня стали результатом злочинної халатності та саботажу командування. Про це розповів солдат-доброволець.

 

"Відірвані ноги, руки. Люди вмирали просто на очах, обгорілі. Були такі, хто ліг спати і так і не встали", - говорить він.

За його словами, командири проявили верх безграмотності, виставивши людей і техніку на відкритій місцевості. При тому, що поруч була лісосмуга. По них було випущено близько 40 залпів "Градами".

"Де ноги немає, де крапельницю поставили. Галас, крики поранених. Ти не знаєш, що з цим усім робити. Жодного офіцера там не було", - зазначає він.

"Ми дзвонимо командиру: "Заберіть нас, врятуйте!". А він: "А ви що, досі ще живі? Я вас не заберу, офіційно вас там немає. Вибирайтеся, як хочете". Техніка вся згоріла, зброя, одяг, документи", - говорить він.

При цьому солдати не хотіли говорити, де вони реально перебувають.

"Мама дзвонить: "Де ти?". Кажу: "У Житомирі, помитий, одягнений". І при цьому п'ю дощову воду. А що я повинен був їй сказати?", - ледве стримує сльози боєць.

При цьому, перебуваючи на реабілітації, підтримує зв'язок з тими, хто залишився в зоні АТО.

"Тримайся, рідний. Прийде "гуманітарка". Ми піднімемо маси, ми вас звідти витягнемо", - запевняє він по телефону свого товариша.

При цьому обурюється офіційною цифрою в 19 вбитих.

"Як людина, яка там не була, може оперувати такими даними? Чотири "Урали" загиблих людей. Там зараз просто трупи - одні ноги, одні руки".

"Нам не дають навіть можливості відстрілюватися. Як сліпих кошенят, тиснуть "Градом". Там немає війни, там просто відмивання військових грошей, в якому замішані високі чини. Не знаю, що зі мною буде після цього інтерв'ю. Але люди повинні знати, що там відбувається. Політичний поділ, в якому гинуть звичайні хлопці", - впевнений військовослужбовець.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи