Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Facebook навчився розпізнавати людей по потилиці

За допомогою алгоритму вдалося ідентифікувати людей з 83% точністю. 
 

У сучасному світі програми, здатні розпізнавати людей, використовуються повсюдно: в соціальних мережах, магазинах та інших громадських місцях.

Розробники відділу штучного інтелекту Facebook вирішили перевірити, чи можна розпізнати людину в тому випадку, якщо його особа заховано або отвернуто від камери, повідомляє New Scientist.

Дослідники відібрали 40 тисяч публічних фотографій, включаючи ті, на яких люди повернуті спиною до камери, і пропустили їх через спеціальну нейронну мережу. Точність розпізнання склала 83%. Алгоритм використовує ті ж сигнали для ідентифікації, що і люди. Зокрема, використовується розмір тулуба, зачіска і одяг, який носить людина.

Як сказав глава відділу по дослідженню штучного інтелекту Facebook Янн ЛеКун "дізнатися Марка Цукерберга, наприклад, дуже просто, адже зазвичай він носить сіру футболку".

Алгоритм такого роду може поліпшити програми, схожі на Facebook Moments, яке було представлено на минулого тижня. Цей додаток аналізує фотографії на телефоні і розподіляє їх по категоріях, в залежності від події, на якому вони були зроблені.

Крім того, його використання буде корисно тим, хто стурбований політикою конфіденційності в Інтернеті, оскільки зможе повідомляти про те, що приватні фотографії потрапили в загальний доступ.

Раніше повідомлялося, що влада Бельгії подала в суд на Facebook за втручання в приватне життя. Причиною позову стало те, що соціальна мережа обробляє дані як зареєстрованих, так і не зареєстрованих користувачів, чим порушує бельгійське та європейське законодавство.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи