Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Форум цифрових технологій LeWeb: рай для стартапів

Не старша, ніж 3 роки, і з фінансуванням, що не перевищує півтора мільйона євро – такими є вимоги для компаній, що бажають взяти участь у змаганні для стартапів у рамках міжнародного форуму цифрових технологій LeWeb, що проходить щороку в грудні у Парижі. Це платформа, що дає можливість молодим підприємцям з усього світу представити свої проекти на розгляд журі. 

Хтозна, можливо, майбутній інвестор сидить серед аудиторії…

Назва пристрою, запропонованого австрійським стартапом, – “Noki”. Це смартфонний додаток, завдання якого – відчиняти двері без ключа, за допомогою смартфона. Завдяки йому ваш смартфон відчуває, коли ви наближаєтесь до квартири чи будинку і автоматично відчиняє двері. Ви можете поділитись правами на нього з вашою родиною і навіть надати тимчасовий дозвіл, скажімо, домогосподарці.

Британський стартап CrowdEmotion, що збирає за допомогою так званих “клауд-технологій” дані щодо кодифікації виразів облич, запропонував смарт-додаток, який навчає безпомилково зчитувати емоції, 
які відбиваються на обличчі вашого візаві. За їхніми словами, потенційне застосування додатку – величезне: від сфери охорони здоров‘я до маркетингу.

Як саме підприємці домагаються комерційного успіху? Ніколя Брюссон, один із засновників компанії “BlaBlaCar”, ділиться думками з цього приводу:

Що стосується європейських стартапів: якщо ми прагнемо бути актуальними, бути європейськими, нам необхідно розглядати цілу Європу як потенційний ринок. Таким чином, сьогодні ми повинні уникати вузьких національних рамок під час пошуку споживачів.Так, не потрібно будувати суто німецьку електронну компанію, а з Німеччини чи Франції, чи з будь-якої іншої країни, будувати електронну компанію для всієї Європи”.

Французький стартап Pilo запропонував доволі просту, але ефективну ідею, в основі якої – звичайна батарейка. Її перезарядження відбувається за допомогою самого лише струшування. З такою батарейкою, наприклад, в пульті дистанційного управління, ви ніколи не зіткнетесь з проблемою браку електричного заряду.

За допомогою запропонованого італійським старапом Proxy42 смарт-додатку “363R Trigger”, ви зможете грати в відеоігри типу First-Person Shooter у реальному житті, завдяки магічній системі “збільшеної реальності".

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
стартап
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи