Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Гібридна війна формує козацьку націю – 24-і збори акціонерів стартапу Intermarium.online

26 червня 2016 в Києві відбулися 24-і щоквартальні збори засновників Вільної Української держави і стартапу Intermarium.online. З програмною промовою виступив футуролог Ігор Каганець.

160626igorkaganec-2.jpg

Ігор Каганець: Якщо стирається грань між війною і миром, то в суспільстві стирається грань між цивільними і військовими
Ігор Каганець: Якщо стирається грань між війною і миром, то в суспільстві стирається грань між цивільними і військовими

 

Радіймо, арії! Щиро вітаю учасників нашого зібрання і всіх, хто спостерігає за нами дистанційно! Як не дивно, але теперішня війна не лише відкриває нові можливості і виступає прискорювачем подій. Вона формує принципову нову – постіндустріальну соціальну структуру. 

Нове коло гібридної війни

Гібридна війна основується на тому ж самому принципі, що й хуцпа, тобто супернахабна брехня. Її сенс у тому, щоб раптово ошелешити об’єкт нападу і, «не маючи нічого, заволодіти всім». Це спосіб, за допомогою якого слабкий може перемогти сильного. Але що робити, якщо не вдалося перемогти з першого удару? Тоді треба негайно втікати від розлюченого противника, бо будуть бити, і можливо ногами.

У відносинах між народами відбувається приблизно те ж саме, тільки значно повільніше. Москва готувала свій удар по Україні понад 20 років. Проте вже влітку 2014 року стало зрозуміло, що українців нахрапом не візьмеш. Тому в 2015 році Москва почала друге коло гібридної війни з атаки на українську мову – головного консолідуючого чинника народу. Проте брехня двічі не працює.

Війна проти народу

Сенс гібридної війни в тому, що вона ведеться не проти держави чи армії, а проти всього народу. Її проявами є обстріли мирного населення, теракти, епідемії, корупція влади та її бездіяльність, саботаж, економічне знекровлення, вивезення капіталів, несправедливі ціни і тарифи, екологічне забруднення, деморалізація, брехня, просування російської мови, алкоголю та тютюну, продаж неякісної їжі тощо. Тобто в ролі інструментарію гібридної війни виступає все, що ослаблює народ.   

У 2016 році стало зрозуміло, що українці витримали перший удар,  усвідомили характер загрози і починають перехоплювати ініціативу. Відтепер все, що ослаблює український народ і руйнує його природне середовище, розглядається як прояв гібридної війни. Засмічення території. Шкідливі забудови. Російська мова в державних установах і ЗМІ. Безглузді економічні і політичні рішення. Корупція. Несправедливі тарифи, ціни і податки. Несправедливий суд. Бездіяльність правоохоронних органів. Саботаж розвитку територіальної оборони.

Відтепер тупість і некомпетентність керівництва не є виправданням. На новому етапі гібридної війни всі шкідливі дії автоматично розглядаються як діяльність ворожої агентури, зрада і мародерство у воєнний час.    

Корисна антитеза

Відтак з 2016 року гібридна війна Московії проти України виступає в ролі антитези, яка сприяє швидшому і глибшому розгортанню української тези. Тож треба зробити так, що ця війна нас не ослаблювала, а посилювала.

З одного боку, атаки гібридної війни спрямовані на наші слабкі місця. Відтак Росія виступає в ролі безкоштовного тестувальника, який виявляє проблеми України і привертає до них нашу увагу.

З другого боку, для ефективного протистояння гібридній агресії потрібна інша соціальна організація. В ідеалі, нам потрібна така організація суспільства, яка робила б його невразливим щодо гібридної війни. Якою має бути ця нова організація?

Постіндустріальна екомережа демосів

Ми вже знаємо, що нинішня війна є гострим проявом загальної кризи переходу людства від індустріальної до постіндустріальної формації. Тому нова суспільна організація повинна мати постіндустріальний характер. Її фундаментальна особливість полягає в тому, що вона є ієрархічною екомережею вільних громад (демосів), в яких усі знають всіх. Ця особливість не залишає щілин для соціальних паразитів. Тому постіндустріальний перехід водночас буде антипаразитичним перетворенням суспільства і звільненням людини від прихованого чи відвертого визискування.  

В умовах гібридної війни особисті знайомства членів демосу і довіра один до одного виконують додаткову функцію: вони дозволяють ефективно протистояти ворожій агентурі, диверсантам, терористам. В умовах, коли кожна незнайома людина може  виявитися ворогом, демоси перетворюються на групи довіри, а довіра є основою ефективної взаємодії.

Народ-армія, або козацька нація

Гібридна війна стирає різницю між миром і війною. Відповідно, необхідність ведення гібридної війни стирає різницю між цивільними і військовими. Все суспільство перетворюється на армію, спроможну вести війну на всіх рівнях – від світоглядного та інформаційного до економічного і силового. Нація такого типу називається козацькою, адже козак – це вільна, шляхетна, озброєна людина.

Вільна – діє згідно з власною волею, а не під примусом. У наш час вільні люди називаються волонтерами і добровольцями.

Шляхетна – ставить перед собою вищі цілі.

Озброєна – володіє необхідним інструментарієм для виконання своєї функції: від вогнепальної зброї до комп’ютерів.

5 обов’язкових ролей

Для діяльності на всіх рівнях гібридної війни, демоси мають 5 обов’язкових виборних посад:

  • голова (організаційно-політичний блок);
  • радник (науково-освітній блок);
  • скарбник (господарсько-економічний блок);
  • суддя (правовий блок);
  • захисник (військовий блок).

Кожен з цих напрямків потребує спеціалізованої освітньої і навчальної роботи. Тому треба створювати відповідні дослідницькі й навчальні заклади, а також спеціалізовані сайти та медіа (газети, журнали, радіо і телеканали).    

Система статусів

Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень цих демосів. Використовуємо традиційну систему: рій, сотня, полк, кіш. Тому, наприклад, якщо людина називає себе «ройовим скарбником» чи «полковим суддею», то це дає доволі точне уявлення про її рівень і можливості.  

Інтернет-сервіс Intermarium.online

Формування нового суспільства полягає у виконанні узгодженої системи простих правил. Для їх реалізації потрібні лише знання і бажання. Проте для полегшення і прискорення роботи необхідно створити інформаційний інструментарій. Його розробкою займається стартап Intermarium.online, заснований прихильниками сайту «Народний Оглядач».

Розроблюваний соціально-організаційний софт орієнтований на структурування активної частини українського населення. Він також може бути цікавим для інших народів Міжмор’я.

Для людей, які не входять до організацій, інтернет-сервіс допоможе знайти однодумців і об’єднатися у три типи демосів – територіальні, ділові й за інтересами.

Для вже існуючих організацій Intermarium.online створить стандартний інтерфейс взаємодії з іншими організаціями за допомогою згаданих вище ролей і статусів.      

Людина-армія

Гібридна війна починається без оголошення. Відповідно, кожна шляхетна людина починає захищати свій народ без вказівки згори. Вона це робить тоді, коли вважає за потрібне, і тими методами, які вважає доцільними. Відтак ми починаємо творити постіндустріальне суспільство, не чекаючи зовнішньої команди.  

Intermarium.institute – Інститут Міжмор’я

Творення нової системи починається з наукових досліджень, систематизації знань і чіткого формулювання ідеології перетворень. Для цього ми створюємо Центр постіндустріальних досліджень Intermarium.institute. Ми його формуємо як перший демос екомережі.  

Мета: Заснування постіндустріальної Української держави-громади у братній сім’ї народів Міжмор’я.

Напрямки діяльності Інституту:

1. Моніторинг україномовних і англомовних джерел щодо світових постіндустріальних тенденцій, проведення власних досліджень, публікація новин, аналітичних оглядів і авторських статей на сайті Інституту.

2.  Популяризація досліджень за допомогою власного інтернет-радіо «Радіо Нова Європа» і щомісячного паперового огляду «Нова Європа».

3. Формування організації прихильників постіндустріального Міжмор’я у вигляді ієрархічної соціальної мережі демосів на платформі власного програмного продукту Intermarium.online.

Постіндустріальне телебачення Intermarium.TV

Для кращого знайомства членів нової громади розвиваємо постіндустріальне телебачення. Його сенс у тому, що люди дистанційно спілкуються між собою, записують його на відео і роблять змістовний відеопродукт, корисний для інших членів мережі. 

Постіндустріальний туризм Intermarium.tours

Після дистанційного знайомства дуже корисний особистий контакт. Він досягається за допомогою постіндустріального туризму. Його сенс в тому, що тури розробляються за активної участі як самих туристів, так і приймаючих демосів.  

Ось те, що ми зараз робимо. Щиро дякую всім нашим прихильникам, які підтримують нашу справу роботою і грошима!

Радіймо, друзі! І хай з нами зрадіє променистий Всесвіт і його добрий Творець!

 

 


Незабаром буде опубліковано відеозвіт про збори з виступами учасників. Починаємо з відео виступу Ігора Каганця:

Читайте і дивіться: 

Наші інтереси: 

Починаємо реформування українського суспільства: аморфний етнос добровольців і волонтерів має перетворитися на структуровану націю козаків - арійську націю постіндустріальної ери.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Система статусів

Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень членів цих демосів.
в останньому реченні мабуть помилка.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Система статусів

Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень членів цих демосів.
в останньому реченні мабуть помилка.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую. Уточнив це речення.

Світ Зелений каже:
Система статусів
Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень членів цих демосів.
в останньому реченні мабуть помилка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!