Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гібридна війна: теракт в аеропорту Стамбула

Спецтема:

Теракт може мати російський слід, заявила експерт з тероризму Наталія Беліцер. Зв'язки Росії та її роль у створенні ІДІЛ дуже серйозна, чому  є багато доказів. Про причетність до теракту терористичної організації ІДІЛ сказав турецький вископосадовець.

 

В неділю у мережі обговорювали наче б то вибачення президента Туреччини Ердогана за збитий російський літак у листопаді минулого року. Ердоган спростував свої вибачення, наголосивши, що висловив лише співчуття родині загиблого пілота. Російські ЗМІ, як завжди, все подали у вигідному для РФ світлі. 

Коли з'ясувалося, що Ердоган не вибачився, стався теракт. Про це Наталія Беліцер розповіла Еспресо.tv.

Про причетність до атаки терористичної організації ІДІЛ сказав турецький вископосадовець у коментарі Associated Press.

В результаті теракту, здійсненого трьома смертниками, загинули 36 осіб, 147 отримали поранення. Про це повідомив прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, передає AP.

Йилдирим також підтвердив, що турецькі сили безпеки підозрюють, що за атакою на аеропорт стоїть терористична організація ІДІЛ.

Він повідомив, що нападники прибули до аеропорту на таксі і спочатку відкрили вогонь із вогнепальної зброї, а потім підірвали себе.

В мережі з'явилось відео, на якому видно, як поранений поліцією один із смертників упав, випустивши з рук автомат АК-47, а потім підірвав жилет з вибухівкою.

Президент України Петро Порошенко вже висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалих унаслідок вибуху в аеропорту Стамбула.

Про це він написав у своєму Twitterі: "Вражений жахливим терактом в аеропорту Стамбула. Мої думки з жертвами і їхніми родинами", - написав він.

Пасажири, які стали свідками терактів в аеропорту Ататюрка в Стамбулі, розказали подробиці нападів, повідомляє NBC News.

Перший вибух пролунав на стоянці біля аеропорту. Терорист відкрив вогонь з автомата Калашникова, а після цього підірвав себе. У момент вибуху на парковку вибігли співробітники служби безпеки аеропорту.

Інший терорист у цей час влаштував вибух у зоні прильоту міжнародних рейсів, а третій зловмисник підійшов до інформаційної стійки в терміналі. Поліцейські, які помітили озброєного чоловіка, почали кричати: "Смертник". Вони намагалися зупинити терориста, але той встиг підірвати бомбу.

 

Наші інтереси: 

Гібридна війна виявляється у дуже багатьох проявах. Пильнуймо!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи