Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хорватія поставить Україні 14 вертольотів

Міністерство оборони Хорватії планує поставити 14 своїх транспортних гелікоптерів Mil Mi-8MTV-1 до України, щоб підтримати її у боротьбі проти підтримуваних Росією сепаратистів.

14082805r.jpg

A UH-60 Black Hawk helicopter

При цьому Хорватія має намір закупити у США 20 їхніх гелікоптерів UH-60 Black Hawk.

Ця ініціатива обговорювалася хорватськими урядовцями і конгресменами США в Загребі цього місяця, повідомляє хорватська щоденна газета Jutarnji List. 

Можливе придбання "Чорних яструбів" Хорватією і пов'язану з цим поставку транспортних гелікоптерів до України буде обговорюватися у вересні, коли генерал Мартін Демпсі, голова американського Об'єднаного комітету начальників штабів, відвідає Хорватію для участі у військових навчаннях в Slunj. 

Як повідомлялося раніше, США розглядають питання щодо обсягів матеріально-технічної допомоги для авіації та особового складу авіаційних частин української армії, пише Українська правда.

Про це заявив аташе з питань оборони при посольстві США в Україні полковник Джозеф Хікокс у Вінниці під час зустрічі представників командування повітряних сил України з військовою делегацією командування військово-повітряних сил США в Європі та офісу аташе з питань оборони при посольстві США в Україні.

"Коли мені стало відомо, що військові літальні апарати потребують відповідних засобів, які б забезпечували їх ефективний захист від ворожих систем протиповітряної оборони, я відразу проінформував про це керівництво командування військово-повітряних сил Збройних сил США в Європі", - сказав Хікокс.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи