Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Хроніки Нарнії” захоплюють кіноекрани

Затаївши подих білі європейці із зачудуванням дивляться фільми міфологічно-героїчної тематики, що у новому позитивному світлі дозволяють поглянути на своє культурне коріння, яке тривалий час принижувалось та висміювалось. Такі фільми, як “Троя”, “Гаррі Потер”, “Володар кілець” повноцінно заповнюють виручкою каси кінотеатрів.
Не став винятком і новий подібний фільм. На подив багатьох “Хроніки Нарнії”, зняті за книгою Клайва Стейплза Льюїса “Лев, Біла відьма та Шафа”, стали одним із найбільш успішних фільмів 2005 року.

Тепер Disney and Walden Media хочуть узятись за наступний фільм на базі іншої книги із серії класичної фентезі Клайва Льюїса – “Принц Каспіан”. Зараз йде пошук продюсера проекту. Можливо, їм знову стане Ендрю Адамсон, що був продюсером “Лева, Білої відьми та Шафи”, але на сьогодні контракту ще не підписано.

У “Принці Каспіані” діти повертаються до Нарнії і узнають, що з часу, коли вони керували цією фантастичною землею, проминули тисячі років. Їхнє колишнє владарювання тепер лише легенда. А сама земля знаходиться під владою нечестивого короля. Пітер, Едмунд, Сюзен та Люція мусять допомогти молодому принцу Каспіану відродити нарніїнське минуле.

Загалом “нарніїнська серія” Клайва Льюїса містить сім книжок:
1. Небіж Чародія
2. Лев, Біла відьма та Шафа
3. Кінь та його хлопець
4. Принц Каспіан
5. Подорож Принижувача
6. Срібляний стілець
7. Остання битва

Український читач матиме можливість прочитати книгу “Лев, Біла відьма та Шафа”, перше офіційне видання якої здійснило видавництво “Проспект”. Найближчими днями книга поступить до книгарень.


----------------------------------------------------

В тему:

“Володар кілець”: логіка расового мислення

Глобальна трансформація починається з духовного імпульсу
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи