Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Індійські танці в центрі Європи

13-15 квітня в Києві відбудеться міжнародний фестиваль класичного індійського танцю.
Про це сьогодні розповідали на прес-конференції в УНІАН організатори фестивалю – президент асоціації “Україна-Індія” Юрій Бєлєцький, радник асоціації “Україна-Індія” Санжай Раджханс, арт-директор театру індійського танцю “Накшатра” Ганна Смирнова та президент “Індія-клубу” Пранаб Сінгха.

Фестиваль відбуватиметься в Київському державному театрі оперети (вулиця Велика Васильківська [колишня Червоноармійська], 53/3. Програма фестивалю розрахована на 3 дні. Вдень будуть виступи українських аматорів на сцені театру, а також проведення з ними майстер-класів. А ввечері – виступи учасників фестивалю, що приїдуть з Індії, Японії, Сінгапуру, Голландії, Франції, Швеції та Росії. Україну представлятимуть 5 танцюристів – Ганна Смирнова, Вікторія Вірич, Надія Шабинська, Марина Курнилович та Михайло Кривчук.

Проведення фестивалю припадає на святкування індійського Нового Року – 14 квітня. І саме в цей день планується провести перформенс за участю українського рок-музиканта Олега Скрипки.

Як повідомив координатор проекту Санжай Раджханс, проведення фестивалю в Києві обумовлене трьома причинами: появою значної зацікавленості до України після “помаранчевої революції”, очікуваннями розвитку культурних взаємозв’язків між двома країнами, а також бажанням продемонструвати українцям, що Індія - це не лише екзотика у вигляді слонів і махараджів, а й класичне мистецтво танцю, що посідає таке ж місце, як, приміром, класична італійська опера.

Цікавою була реакція індійської сторони на питання кореспондентки газети “Хрещатик”, а наскільки знайома Індія з українською культурою. Гості розказали, що ще до “помаранчевої революції” про Україну в Індії знали ледь не більше, ніж про будь-яку іншу країну. Багато провідних індійських фахівців вважають саме територію України прабатьківщиною аріїв, що прийшли в Індії і заклали основи оригінальної індійської культури. Спільне прадавнє коріння знаходить своє відображення в найрізних проявах. Говорячи про спільні риси, Санжай Раджханс порівняв зокрема українських козаків та індійських воїнів-кшатріїв. Крім того, він помітив, що є багато спільних рис в традиційних українських та індійських танцях. Нагадав про паралелі між українською мовою та санскритом. Взагалі, за словами Санжая Раджханса він може говорити на цю тему годинами, і лише обмежений час прес-конференції не дозволяє це зробити.

В кінці гості ще раз запросили всіх на фестиваль і висловили сподівання, що він стане кроком у зміцненні україно-індійських контактів. І що після фестивалю послідують не лише культурні, але і торгові та наукові зв’язки.

----------------------------------------------------

В тему:

Арійські пракорені України та Індії

Генетики змогли пояснити загадку походження європейських мов
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи