Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Клімкін сподівається на безвізовий режим між Україною та ЄС уже в 2016 році

Світ:

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що безвізовий режим між Україною та Євросоюзом буде запроваджений уже в 2016 році. Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради у закордонних справах.

«Процес обговорення в європейських структурах уже розпочався на рівні міністрів внутрішніх справ і міністрів закордонних справ, і законодавчі зміни мають призвести до позитивного рішення. Дати, звичайно, не буду називати, але дата має бути цього року. За це маємо всі боротися», – відзначив Клімкін.

Чільне джерело в Раді ЄС у Брюсселі повідомило Радіо Свобода раніше цього тижня, що згода на візову лібералізацію з Україною не була безумовною – на відміну від паралельної обіцянки щодо безвізового режиму для Грузії.

Високопосадовець, який побажав залишитися неназваним, але який був присутнім на переговорах у грудні в Брюсселі між президентом Петром Порошенком на комісаром ЄС з питань сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнесом Ганом, сказав, що існує неафішоване доповнення до грудневого звіту Єврокомісії, який був позитивним.

За його словами, передусім ідеться про дві речі: призначення авторитетного керівника, а також керівної п’ятірки Національного агентства з питань запобігання корупції, а також електронні декларації чільних посадовців і депутатів парламенту про статки та їхнє походження.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи