Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай готовий почати масове виробництво електролітака

Розроблене в конструкторському бюро Шеньянського аерокосмічного університету легке спортивне повітряне судно RX1E може літати протягом 45-60 хвилин при максимальній швидкості 120 кілометрів на годину вже через годину-півтори зарядки, передає China Daily

У створенні екологічно чистого транспортного засобу, яке тривало два з половиною роки, також брала участь Академія авіації загального призначення провінції Ляонін. Перші зразки були передані у користування місцевій цивільній авіації. У кінці минулого року RX1E отримав сертифікат льотної придатності в Адміністрації цивільної авіації КНР.

Наразі вже чотири літаки готові до експлуатації, ще 20 – планують виготовити до кінця 2016 року. Як прогнозують у Академії авіації загального призначення провінції Ляонін, у 2017 році запрацює завод потужністю 100 літаків в рік. 

Як повідомили розробники, RX1E може використовуватися для підготовки пілотів, , проведення рятувальних операцій, метеорологічних спостережень, екскурсій та аерофотозйомки.

Перевага електродвигуна полягає у відсутності шкідливих для атмосфери викидів, а також у порівняно простій конструкції і низькій собівартості. "Це екологічно чистий, безшумний і легкий літальний апарат," – зазначають розробники, наголошуючи, що найтяжче було зробити повітряне судно легким.

На даний момент фахівці намагаються збільшити час польоту двомісного електричного літака до 1,5–2 годин і розробляють чотиримісну «зелену» модель.

Розробники сподіваються, що RX1E завоює внутрішній ринок. Вартість електричного літака становить 163 тисячі доларів. 

Згідно з прогнозом, розвиток авіації загального призначення прискориться протягом 13-ї п'ятирічки 2016-2020 рр. До кінця 2020 року у Китаї з’явиться більше 5000 універсальних літаків авіації загального призначення у більш ніж 500 аеропортах.

Наші інтереси: 

Легкі персональні літаки - характерна риса постіндустріального суспільства. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи