Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
Тимур Де-Бальзак
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"ЛіТеrra-2015" підбила підсумки

Пропоную увазі завсідників "НО" пост-реліз літературного фестивалю фантастичної літератури та уявних світів «ЛіТерра Кон – 2015».

bez_ymeny-1.jpg

ЛіТеrra
ЛіТеrra

З 30 жовтня по 1 листопада у Києві відбувся Другий Міжнародний фестиваль фантастичної літератури та уявних світів «ЛіТерра Кон – 2015». За три дні фестивалю відбулося майже 90 заходів у напрямах «Література», «Кіно», «Наука», «Візуальне мистецтво», «Презентації», пройшла виставка картин та ілюстрацій. Фестиваль приймали конференц-зали квест-центру ExitGames.

У фестивалі взяли участь понад 50 письменників з України, Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Росії; а також перекладачі, поети, кінематографісти, аніматори, художники й інші творці уявних світів.

Загалом фестиваль відвідало біля 1000 гостей.


У напрямку «Література» відбулися зустрічі з Генрі Лайоном Олді, Ольгою Громико і Наталією Щербою, з доповідями виступили Андрій Валентинов, Тала Владмирова, Дара Корній, Валерія Мороз, Ігор Ревва, Олександра Руда, Аждар Улдуз та інші. У дискусіях на теми «Літературний образ України майбутнього», «Прихована фантастика», «Національна фантастика», «Підліткова фантастика: в очікуванні наступної книги», «Як писати соціальну фантастику?» взяли участь Володимир Арєнєв, Марія Галіна, Наталія Дев’ятко, Володимир Єшкілєв, Маріанна Малина, Олег Сілін, Наталя Савчук, Олексій Шеін.

Відбулися зустрічі з перекладачами Олександром Красюком, Анатолієм Пітиком, Катериною Грицайчук (Стівен Кінг), Богданом Стасюком і Оленой Кіфенко (Рей Бредбері), Сергієм Легезой (Анджей Сапковський та інші польські автори), Остапом Українцем і Катериною Дудкою (Говард Ф. Лавкрафт), Олексієм Антомоновим (Дуглас Адамс).

На презентаціях читачам були представлені переклади, альманахи і нові книги українських авторів, які написані українською та російською мовами, в тому числі найновіша міжнародна антологія «Век Волков», дата виходу якої перенесена спеціально під початок фестивалю.

У кінопрограмі фестивалю відбулося представлення фільмів «Загублене місто», «Кронрим», «По той бік», анімаційні стрічки «Микита Кожум’яка» і «Космонавт Мішкін», пройшли доповіді про історію і сьогодення кінофантастики, дискусія «Чи потрібен Україні власний фантастичний флеш-серіал?», майстер-клас «Містичні і фантастичні спец ефекти у кіно» та інші заходи.

Науковий блок познайомив гостей фестивалю з останніми дослідженнями з антропогенезу, біології , медицини, історії.

У рамках напряму «Візуальне мистецтво» відбулися доповіді про створення сучасної анімації від студії Panama Grand Prix, лекція геймдизайнера Алли Довгалюк, і виставка робіт українських художників, що працюють у напрямках «Наукова фантастика», «Фентезі», «Портрет уявного героя», «Ілюстрація до фантастичної книги». Експонувалося більш ніж 50 творів.

Два заходи для юних читачів відбулися у Центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва, гостями якої стали Володимир Арєнєв, Оршуля Фариняк і Наталія Щерба.

Фестиваль був організований творчим об'єднанням «ЛіТерра», за участі літературного об’єднання «Зоряна фортеця» і артистичного агентства «Імпресса-шоу». Безпекою опікувалася Федерація Крав-мага України. Майданчик настільних ігор представлений магазином «Ігродол».

Книжкові партнери фестивалю: Київський Будинок Книги, Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», видавництво «Навчальна книга – Богдан», «Видавництво Жупанського», Видавничий Дім «Києво-Могилянська академія», журнал «РБЖ Азимут».

Інформаційні партнери: Культурно-видавничий проект «Читомо», веб-журнал «Світ Фентезі», сайти «Літцентр», «Артмісто».

Кінопартнер фестивалю: Ukrainian Cinema Village.


Квитки на фестиваль були благодійними внесками. Зібрані кошти, пожертви, а також книги були передані представникам волонтерського центру «Фролівська 9/11».


Попереднє повідомлення про конференцію було опубліковано тут: https://www.ar25.org/article/literra-no2-vidbudetsya-vzhe-nevdovzi.html

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Шкода, що фотографії з конференції наявні лише в соцмережах і на "НО" не демонструються (((

Коментарі

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Шкода, що фотографії з конференції наявні лише в соцмережах і на "НО" не демонструються (((