Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лукашенко погрожує виходом із Євразійського союзу

Спецтема:

Лукашенко заявив, що Білорусь зараз більше торгує з Заходом, ніж з Росією. На частку Росії припадає 42% обсягу торгівлі Білорусії у порівнянні з 85%, що були раніше. Білорусь залишає за собою право виходу з Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), якщо домовленості, досягнуті в його рамках не будуть дотримуватися.

15012904r.jpg

Фото: cisnews.org

 Про це на прес-конференції заявив президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко, повідомляє ТАСС.

Лукашенко нагадав, що Білорусь підписала договір про ЄАЕС із застереженнями. "Якщо домовленості будуть дотримуватися, то ми будемо свято виконувати все, що стосується ЄАЕС. Якщо не будуть дотримуватися, то ми залишаємо за собою право аж до виходу з ЄАЕС", - уточнив президент.

За його оцінкою, формування ЄАЕС проходить досить складно. "Він (союз - ред.) зачіпає інтереси не тільки політиків - це конкретні гроші", - пояснив Лукашенко.

"Є моменти, яких взагалі не повинно бути після підписання документів (ЄАЕС - ред.), це так звані війни - молочні, м'ясні", - продовжив президент. Він поскаржився, що частіше "випинається драчка з Росією, але суперечності існують і у Росії з Казахстаном".

"Для нашої десятимільйонної країни мати 170-мільйонний ринок збуту нашої продукції - це благо", - сказав він. Крім того, зазначив він, Білорусь отримує російський газ по 134 дол. за 1 тис. кубометрів, в той час як Україна платить майже 400 дол.

При цьому Лукашенко заявив, що Білорусь зараз більше торгує з Заходом, ніж з Росією. "Ми вже торгуємо більше з Заходом, ніж з Росією", - сказав він.

За його словами, на частку Росії припадає 42% обсягу торгівлі Білорусії в порівнянні з 85% раніше.

Нагадаємо, що Євразійський економічний союз почав функціонувати з 1 січня 2015 року. Договір про його створення підписала Росія, Казахстан і Білорусь 29 травня 2014 року. Пізніше до нього приєдналася Вірменія, про свій намір долучитися до ЄАЕС заявляла Киргизія.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи