Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Львівський лицар назбирав майже ₴400 тис. для армії

За зібрані кошти волонтерам вдалось придбати спеціальне обладнання, ліхтарики, прилади нічного бачення. 29 серпня організатори ініціативи встановити Львівського лицаря розповіли, скільки назбирали грошей за місяць і куди їх витратили. 

Так, з першого щита волонтери назбирали 180 тис. грн, а з другого – понад 200 тис. Кожен, хто давав пожертву українським військовим, мав право прикріпити металеву пластинку із зображенням тризуба. Таку ж пластинку благодійник брав собі на пам’ять про добру справу.

За зібрані кошти волонтерам вдалось придбати спеціальне обладнання, ліхтарики, прилади нічного бачення. Один з організаторів Іван Радковець розповів: «Ви, напевно, зауважили, що на торцях щита є набиті такі наклади, де люди приносили від 500 грн і більше пожертв».

Зібрані гроші також витратили на харчі та одяг. Останні, кого вдалось спорядити на схід, була рота снайперів. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: щодня, коли йде на роботу, помічає, як щити заповнюються все щільніше, а скринька з грішми збільшується. «Перемогти країну, де всі люди об’єднались для захисту своєї землі, для підтримки своїх вояків – неможливо, ніколи в житті. Ми переможемо, сьогодні наше завдання, щоб ця перемога була з найменшою кількістю втрат людських життів», – певний мер Львова.

Львівський лицар допоміг назбирати і на ліки. Волонтерам з «Допомога армії фронту» допомагають не лише пожертвами. Небайдужі з Америки та Канади до Львова передали натівські аптечки. Волонтери розповіли, що ж найголовніше для бійця на фронті. «Коли ви відправляєте сина чи брата, чоловіка, головне, щоб в нього був в ідеалі джгут-турнікет», – зазначила волонтер пані Лілія.

З допомогою канадійських українців вдалось придбати й автомобіль швидкої допомоги, його вже відправили у найгарячішу точку України. Там ним будуть вивозити поранених із зони АТО. В дорогу військовим дали такі ж металеві пластинки із тризубцями, які прикріплені на щиті святого Юрія Змієборця. Як оберіг їх мають передати хлопцям, які стоять на передовій.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи