Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Марш за федералізацію Кубані організовують на 5 жовтня

Він пройде під гаслом "Досить годувати Москву!". Мета - створення Кубанської республіки в складі РФ або урівнювання Кубані в правах наших регіонів з республіками. Автономія від Москви дозволить жителям Кубані: 

1) ввести регіональну складову - податок на курортний бізнес. Це призведе до справедливішго розподілу доходів між місцевим і федеральним бюджетами. 

2) Реалізувати своє конституційне право на власні, більш незалежні від центру органи влади і ліквідувати антиконституційну ситуацію, коли всі рішення приймаються в Москві урядом, де немає представників, здатних і охочих постояти за інтереси Кубані. 

3) Захистити групи населення Кубані, права яких порушуються, зокрема, права етнічних українців. 

4) Реалізувати своє право на федералізацію відповідно до ст. 1 КРФ і право на самовизначення. 

Про це йдеться в оголошенні, розміщеному на відомій російській соціальній мережі

Далі цитую дослівно:

"Метою нашого Першого Маршу за федералізацію Кубані є, в першу чергу, об'єднання прихильників федералізації Росії, не тільки на Кубані, а по всій країні, тому що це не разова акція, а початок громадського руху за автономію від Москви регіонів Росії. 

Росія зараз є федерацією тільки на папері, а на ділі всі рішення приймаються в Москві, тому ми хочемо реалізації та додержання Конституції нашої країни. 

Важлива задача першої акції за федералізацію Росії, є обговорення і уточнення наших вимог, складання списку першочергових завдань нашого руху. Зараз акції за федералізацію готуються активістами спонтанно по всій Росії, буде створений єдиний координаційний центр Руху за федералізацію Росії та за Створення Народних Республік в різних регіонах".

Також на сторінці Марш за федерализацию Кубани повідомляється про арешт одного з організаторів і активістів Маршу за федералізацію Кубані В'ячеслава Мартинова. Він був побитий під час акції за федералізацію Росії в Краснодарі 17 серпня і схоплений поліцією.

Цитую дослівно: "За сфабрикованим краснодарської поліцією звинуваченням, незважаючи на сотні фотографій та відеозаписи нападу на нього путінських фашистів, Мартинов поміщений під арешт в ізолятор. А путінські фашисти закликають на своїх сайтах розправитися з його родичами в Краснодарі, поки Вячеслав під арештом. 

Кремль до жаху боїться розпочатого руху за федералізацію Росії. Блокуються Роскомнадзором групи в соцмережах, видаляють статті з новинних сайтів, заарештовують активістів на Кубані і в Сибіру. Але оргкоммітет Маршу за федералізацію Росії продовжує працювати. Закликаємо однодумців приєднатися до нас!"

OVDINFO повідомляє, що В'ячеслав Мартинов з'явився на акції з пов'язаною на руці стрічкою кольорів українського прапора, за що був побитий провокаторами. Поліція затримала всіх учасників бійки, однак провокаторів незабаром відпустила.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Чим українці з України наразі можуть допомогти українцям з Кубані?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Чим українці з України наразі можуть допомогти українцям з Кубані?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Арій каже:
Чим українці з України наразі можуть допомогти українцям з Кубані?

Це варто було б запитати у самих українців з Кубані.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

КГБ само організовує,потім відловлює тих хто прийшов.Через деякий час йде зіркопад на погони...сон продовжується.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це дещо інше. КГБ не вигідно навіть згадувати про федералізацію - це шлях до розпаду імперії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!