Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Майже 60% шкіл на Донеччині працюють українською мовою, - Жебрівський

Світ:

До них пішло на 1000 першокласників більше, ніж минулого року. На території Донецької області, контрольованій урядом, працюють 325 україномовних шкіл.
 

"Мабуть Путін і в страшному сні не міг собі уявити, якою буде хвиля повернення до своїх українських коренів на Донеччині після його «руской вєсни». В Донецькій області, на території, що контролюється українською владою, повністю українською мовою сьогодні проводить навчання вже 325 загальноосвітніх шкіл. Це майже 60% шкіл.

Наше завдання – допомогти цьому процесу. До кінця цього навчального року на Донеччині ми створимо і модерно оснастимо 21опорну школу з державною мовою навчання.

Після адмінреформи кожна новостворена громада буде мати таку добре оснащену українську опорну школу. Тому що сьогодні для нас мова – це не тільки феномен культури, це ще й фактор безпеки.

На превеликий жаль сьогодні стараннями "руского міра" небезпека, війна, руїна і смерть промовляють до українців російською мовою. І люди на Донеччині це розуміють.

Цього року до україномовних шкіл в області пішло на 1 тисячу першачків більше, аніж минулого року. А з 1 вересня на українську мову навчання перейшла Костянтинівська гімназія", - написав на своїй сторінці у Фейсбук очільник Донецької військово-цивільної обладміністрації Павло Жебрівський.
 

Наші інтереси: 

Через одно покоління Донеччина буде справді українською.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи