Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Меркель хоче будувати безпеку разом з Росією, а не проти неї

Світ:

Про це вона заявила на Мюнхенській конференції з безпеки.  Також німецький канцлер сказала, що дії Росії порушили порядок і принципи спільного існування в Європі. 

"Ніхто не зацікавлений в новому розколі Європи. Ми хочемо будувати безпеку спільно з Росією", - сказала вона.

Говорячи про візит до Москви, де вона провела тристоронні переговори з Володимиром Путіним і Франсуа Олландом, Меркель сказала, що ця поїздка "мала сенс". Тим не менше, раніше в суботу Меркель висловила невпевненість щодо успіху цього візиту.

Разом із тим, на її думку, криза в Україні поставила під питання сучасний світопорядок. За твердженням Меркель, "дії Росії порушили порядок і принципи спільного існування в Європі".

"Дії Росії суперечать взятим нею зобов'язанням, зокрема, в рамках Будапештського меморандуму, в рамках якого Україна відмовилася від ядерної зброї в обмін на повагу її територіальної цілісності", - заявила Меркель.

Як заявляв президент Франції Франсуа Олланд, без домовленостей по Україні світу загрожує війна. 

Повідомлялося, що Меркель, Олланд і Путін доопрацюють мирний план для України. На переговорах у Москві сторони домовилися продовжити роботу над "можливим спільним документом", який буде враховувати пропозиції Порошенка і Путіна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи