Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Меркель: Рішення в українській кризі не повинно зашкодити Росії

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель висловила сподівання на дипломатичне вирішення українського конфлікту. 

"Треба говорити один з одним. Тут є лише політичне рішення. Жодного військового рішення конфлікту не буде", - заявила вона в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD. При цьому Меркель привітала зустріч між українським та російським президентами Петром Порошенком та Володимиром Путіним, що відбудеться у Мінську 26 серпня у присутності представників ЄС.

Меркель наголосила та тому, що "хоче знайти такий шлях" виходу з кризи, "який би не спричинив шкоди Росії". Канцлерка, зокрема, наголосила на необхідності вирішення газового конфлікту між Москвою та Києвом. "Я ще не бачу тут екстреного сигналу тривоги, але час не терпить, треба завершувати перемовини", - сказала глава уряду ФРН.

Вона знову закликала українське державне керівництво до активної реалізації реформ навколо децентралізації влади в країні, передаючи більше повноважень зі столиці в регіони.

Меркель наголосила на необхідності дати українському народу можливість самому визначитись щодо подальшого шляху розвитку держави. За її словами, якщо цей шлях має привести Київ до створеного Росією Митного союзу, Євросоюз не робитиме з цього "величезний конфлікт". Водночас територіальну цілісність України у будь-якому разі має бути збережено, сказала Меркель.

Глава німецького уряду також зазначила, що питання членства України в НАТО сьогодні не на часі. Водночас Меркель зауважила, що Північноатлантичний альянс, тим не менш, може запропонувати Україні "певну кооперацію".

Що стосується побоювань військової агресії в країнах Балтії, які є членами НАТО, канлерка висловила впевненість, що Альянс попіклується "про наявність в регіоні можливостей для миттєвої реакції у разі загрози".

Нагадаємо, в суботу, 23 серпня, Меркель відвідала Київ. Вона провела зустрічі з президентом України Петром Порошенком, главою уряду Арсенієм Яценюком та мерами низки українських міст.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи