Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міноборони РФ визнало вторгнення російських військових в Україну та факт їх полонення

Світ:

У Міноборони РФ кажуть, що російські військові перетнули кордон з Україною "випадково". 25 серпня стало відомо, що сили АТО затримали 10 російських десантників із 98-ої дивізії. 

14082601r.jpg

Один з полонених російських десантників

Як повідомляє російське держагентство «Россия сегодня», посилаючись на джерело в Мінобороні РФ, «зазначені військовослужбовці дійсно брали участь у патрулюванні ділянки російсько-українського кордону, перетнули його, ймовірно, випадково на необладнаній, немаркованій ділянці, опору Збройним силам України при затриманні, наскільки нам відомо, не чинили», - сказало джерело в Міноборони РФ.

Він нагадав, що на російську територію багато разів поодинці і групами виходили українські військовослужбовці загальною кількістю більш як 500 осіб, в тому числі із зброєю в руках і на бронетехніці. «Жодного зайвого галасу з цього приводу ми не влаштовували. Просто повертали всіх бажаючих на українську територію в безпечному місці», - наголосило джерело.

В російських ЗМІ та соціальних мережах заявляють про численні випадки загибелі російських військовослужбовців, які вторглися в Україну. Офіційно Росія спростовує такі повідомлення, називаючи їх «інформаційною війною».

Вранці 25 серпня в селі Вибути під російським Псковом пройшли похорони десантників, загиблих за невідомих обставин. Також 25 серпня стало відомо, що сили АТО затримали 10 російських десантників із 98-ої дивізії. Для доказу цього факту штаб АТО поширив відеозйомки допитів. Один із російських військовослужбовців повідомив, що завданням його підрозділу було вторгнення на 70 км углиб території України. 

Зокрема, єфрейтор Мільчаков зізнався, що, будь його воля, він би «нікуди не ліз». «Я взагалі вважаю, що Україна - незалежна республіка. Якщо там є якісь проблеми, то хай вони всередині вирішуються», - сказав військовий. За словами десантника, їх заслали в Україну, але про мету перебування не повідомили. «Нічого не сказали, сказали, що здійснюємо марш 70 кілометрів. Вихід на три дні», - сказав росіянин.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи