Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мітинг в Києві - євроінтегратори, кролики і наївні кияни

Категорія:

Вчора, 2 квітня була на мітингу підтримки виборів мера Києва. Хоча мітингом це назвати важко. Та й все, що там відбувалося, взагалі важко якось назвати. Пішла туди, бо вірила, що ми (прості кияни, що не належимо до жодної з так званих опозиційних партій) щось можемо зробити і на щось зможемо вплинути. Пішла туди, бо вірила, що час прийшов, і терпець людей обірвався. Пішла туди, бо думала, що, можливо, щось знову починається — щось таке, що сколихнуло Київ перед Президентськими виборами 2004 року.

Але правду кажуть: в одну річку двічі не увійдеш! Пройшло всього 8 років, але насправді пройшла ціла політична епоха, яка змінила все. Змінила владу як таку, змінила політику, змінила людей та їхні погляди на весь цей політичний дискурс, як кажуть політологи. Влада нахабніє і цинічно плює на свій народ, політика стала бізнесом і підтвердженням тези, що це — брудна справа. Народ зневірений, деморалізований, збіднілий. До того ж підпрягаються клоуни різних мастей — різні коміки і шустери, які формують громадську думку тих, хто ще не відмовився від зомбоящика, наївно вірить в усе те, що йому звідти кажуть і не може або не хоче розібратися в поточній ситуації сам. Люди дивляться політичні мультики (типу "Русь сказочная") і тупі серіали, в яких відверто над усім сміються, усе висміюють. Тобі плюють у вічі і кажуть, що ти, хахол, тупий, дурний, потворний, ти - лох. А ти смієшся... Людям вбивають в голову, що вони самі винні у цій владі, адже самі її обрали, нав'язують думку, що вони мають такого президента, на якого заслуговують.

 

Біля ВР була о 9:30. Там вже стоять полчища “правоохоронців” - від міліціянтів до спецзагонів. Охороняють слуг народу від народу. Уздовж паркану навколо ВР - мовчазні похмурі прапороносці - усі з державними прапорами. Перед ВР, уздовж тротуару — молоді люди з прапорами Європейської партії. Ближче до Маріїнського палацу - сцена, з якої згодом почнеться якесь незрозуміле дійство під назвою “Молодь за євроінтеграцію”. Навколо тиняються 15-18-річні люди, з якимись винуватими обляччями. На питання “Звідки ви, хлопці?”, крізь зуби відповідають: “З Полтави”. Пізніше виявилося, що це — проплачена масовка від Партії регіонів.

Характерно, що жодного прапору ПР не було — заробітчани тримали прапори лише державні. Біля пам'ятника Ватутіну (це в цьому ж Маріїнському парку поруч з ВР) скупчилася групка клоунів в костюмах кроликів з прапорами із зображенням моркви і людини-моркви. Потім вони тинялися серед мітингувальників, поки на нарвалися — їх почали лаяти, штовхати, кидали в них сніжки і обливали сметаною.

По усьому парку і на тротуарах — менти, менти, менті..... Цікаво, що всі менти стояли групками, зрідка по двоє чи по троє. Вони також зазнали гнівних випадів громадян. “Як би я хотіла дати цьому ментярі в пику! - каже жіночка 40-45 років. -  Як я їх ненавиджу! Паразити! Де вони були, коли був снігопад? Їм би тоді треба було дати лопати в руки, щоб розчищали сніг. Тоді їх не було. А тепер звідки їх стільки взялося? Паразити на тілі народу!” В глибині Маріїнського парку і на вулиці Липській (навпроти готелю Національний) — повно автобусів: порожніх і з ментами. На деяких автобусах — табличка “Діти” (така, як і при перевезенні груп дітей). Це що, конспірація? Чи це автобуси, які привезли студентів і учнів технікумів на так званий мітинг європейської інтеграції?

За годину територія перед ВР — уся проїжджа частина — заповнюєтся людьми з прапорами “Свободи”, “Удару” і “Батьківщини”. Мітингувальники організованою ходою піднялися від Європейської площі. З якогось “броневичка” промовці почали "вєщать" до народу. Чути було дуже погано, навіть, якщо підійти ближче — адже неподалік зі встановленої сцени лунала музика та інші найняті промовці кричали у мікрофон: “Ви підтримуєте євроінтеграцію? Скажіть “Так”. Для чого у вас роти? Не тільки ж для того, щоб їсти?” Все це нагадувало якусь абсурдну масовку в піонерському таборі.

 

І ось я чую з іншої, імпровізованої, сцени виступ Тягнибока, який обурюється, що комуністи не проголосували за його постанову про 80-ті роковини Голодомору в Україні і навіть не піднялися, щоб вшанувати хвилиною мовчання пам'ять українців, які загинули під час Голодомору. Невже він очікував від комуністів чогось іншого? Чую, що виступає Яценюк, але, що говорить, не чую. І ось найбільший сюрприз мітингу для мене — виступ Петра Порошенка. Мільйонер знов став опозиціонером? З чого б це? Напевне, якісь негаразди з бізнесом? Братва наїжджає? Хитрий лис про щось домовився з опозиційною трійкою? Одні питання. Йду собі і думаю: “У когось діаманти мілкі, а у когось щі рідкі”. Хтось скасовує свою роботу (адже не сидить на зарплаті, а заробляє сам, отримуючи лише те, що заробив де-факто), йде на мітинг, підтримує вибори мера Києва. А “апазиція”, за чутками, бере гроші в мільйонера за те, щоб висунути його єдиним кандидатом від себе на виборах мера Києва. 

 

Найважливішим результатом мітингу стала, як на мене, демонстрація народу своєї ненависті до влади. У Фейсбуці зараз точиться дискусія про нещасних жінок-регіоналок, яких прості жінки з вулиці закидали снігом. Регіонал Лук'янов — великий містифікатор, який говорить на біле чорне і навпаки — вже встиг придумати байку про те, що їх забили камінням. А треба було б. І не тільки їх. 

 

Депутати повинні знати настрої людей. Але ж вони живуть своїм життям у своєму паралельному світі, "страшенно далекі вони від народу". Вони витрачають на сумочки і чобітки стільки, скільки заробляє проста жінка протягом двох-трьох місяців. Вони за один обід в ресторані платять суму місячної пенсії рядового пенсіонера. А в буфеті Верховної Ради за бутерброди з чорною ікрою, курячі жульєни та інші делікатеси мають ціни, нижчі, ніж у студентській їдальні. 

 

Я не закликаю до комуністичної тези — “все взяти і поділити”. Але я — за соціальну справедливість. А її  в Україні немає. Тому депутати повинні усвідомлювати, що терплячі українці рано чи пізно вибухнуть і закидають вас не тільки сніжками. 

 

Висновок:

 

1. Старі методи політичної боротьби не працюють. Мітинги - це вчорашній день.

 

2. Потрібно міняти систему. Інститут парламентаризму в Україні недієвий. Депутати - дармоїди.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

 У Всесвіті діють закони двох типів: закони, створені людством, і Закони Природи. Ми можемо порушувати людські закони, наприклад правила дорожнього руху, і нас можуть на цьому зловити або не зловити. Але, спробувавши порушити Закони Природи, ми будемо спіймані кожен раз без винятку.

 Закони Природи, у свою чергу, діляться на дві категорії:  закони фізики і ментальні закони. Дія законів фізики, наприклад тих, що керують електрикою або механікою, може бути підтверджено шляхом контрольованих експериментів та практичної діяльності. Ментальні закони можна перевірити лише за допомогою досвіду та інтуїції, спостерігаючи за їх дією у власному житті.

 Деякі ментальні закони були сформульовані приблизно в другому тисячолітті до нашої ери, тобто приблизно чотири тисячі років тому. В античному світі ці закони, або принципи, викладалися в так званих "школах таїнства". Учні ходили в такі школи і навчалися там протягом тривалого часу. Їх повільно і послідовно присвячували в ці принципи. У ті часи зазначені принципи не були призначені для широкої публіки. Керівники таких наукових шкіл вважали, що середня людина невірно витлумачить ці закони і буде використовувати їх не за призначенням. Можливо, що для того часу так воно і було.

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Ампула Лоренцині.
0
Ще не підтримано

Люди агресивно поводяться на мітингах, бо відчувають своє безсилля і відчай - Небоженко немає достатнього зв'язку між критичною кількістю людей бо..  нмсд

 

 

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

П. Олено, гарний репортаж, хоч і сповнений політичними колізіями - хочеться, щоб життя вирувало в дещо іншому руслі й іншими були наші помисли щодо реальності.

 

 Влучно використовуєте такий вираз, як "відмовитися від зомбоящика" (коротко і зрозуміло). Також добре "жодного прапора ПР" - часом кажуть: ні одного прапора.

 

Вираз "по 15-18 років" подати: 15-18-річні;

 

"рідко коли по двоє" - зрідка по двоє.

 

Творімо разом мову Сенсар.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Згоден з Ампулою: "немає достатнього зв'язку між критичною кількістю людей". Про зв'язок: http://sd.org.ua/article/murashynyy-fashyzm-video.html 

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Павло Бабіч.
0
Ще не підтримано

Мені важко погодитися з висновками, а саме:

1. Чому мітинги - це вчорашній день. А що тоді день сьогоднішній, завтрашній тощо... Інша справа, що мітинг потрібно належним чином організувати. А, інакше, як ще можна тиснути на владу? Які є варіанти?

 

2. Те, що потрібно міняти систему - зрозуміло. Але система відповідає стану суспільства. Тобто, спочатку має змінитися суспільство. Потрібно щоб у суспільстві з'явилася критична маса інших людей, за якими підуть інші люди і які, нарешті змінять систему. А недосконалі люди не зможуть зробити досконалої системи.

 

3. Те, що депутати є "дармоїдами", то це все одно що сказати - "усі вони погані". Мабуть є різні депутати. Серед них є ті, що працюють, і є ті що "дармоїди". 

 

4. А саме головне, потрібно критикувати конструктивно. Як на мою думку, то причини невдачі опозиції в тому, що вона системно не працює. А такими "кавалерійськими наскоками", як цей мітинг, нічого добитися не можна, хіба що показати свій "мобілізаційний ресурс".

 

5. Для того, щоб поміняти це суспільство, цю владу, потрібна системна праця на усіх рівнях - як на мікрорівні (рівні вирішення проблем окремого громадянина, окремого житлового будинку), так і на макрорівні (рівні Верховної Ради). Вирішення проблем на мікрорівні гуртує громадян, що  в подальшому допоможе у вирішенні проблем на макрорівні.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Систему треба міняти радикально і безжально! А не чекати, коли зміниться суспільство. Суспільство саме по собі не змінеться, якщо його не поставити перед фактом зміни. А змінити суспільство можна волею 1% цього суспільства. Не варто гратися в демократію. Ми вже побачили результат цієї так званої демократії. 

 

Щоб Ви і не сумнівалися - працюють не депутати, а їхні помічники, цілий апарат нанятих спеціалістів і експертів. А депутат "вирішує питання", лобіює інтереси свого чи свого кума бізнеса і т.п. Я не кажу вже про те, скільки ресурсів уходить на утримання 1 депутата. Результат так званої роботи депутатів не окупає витрат. Вся ця безвідповідальна тусовка сьогодні - це гальмо для України. Щоб призначити вибори в Києві треба рішення 450 цих дармоїдів! Яка дурня! 

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Настільки файно сказано, що прочитаєм ще раз)

 

Систему треба міняти радикально і безжально! А не чекати, коли зміниться суспільство. Суспільство саме по собі не змінеться, якщо його не поставити перед фактом зміни. А змінити суспільство можна волею 1% цього суспільства. Не варто гратися в демократію. Ми вже побачили результат цієї так званої демократії. 

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Спас Ярий.
0
Ще не підтримано

Цілком погоджуюся. Ситуація така, що лише радикальні дії меншості врятують більшість, або загине і меншість і більшість.

 

Зображення користувача Александрова Катерина.
0
Ще не підтримано

Хочеш змінити світ-зміни своє ставлення до нього!Акція мені сподобалась.ПР деморалізована(без прапорів).А вибори мера повинні були призначені ЦВК ще 2 роки тому.Тільки зараз з'явилася і навчається працювати разом опозиція.І тільки зараз схаменулися люди ,що порушено їх право обирати собі найманого працівника-мера,який вже вітсутній майже 2 роки.То при чому ОО?А народ де?Ось і вчимось  розуміти дуже просту річ:Я  М А Ю  П Р А В О !Коли навчимося користуватися правами -будемо жити краще.РАДІЄМО!

 

Катерина

Зображення користувача Ампула Лоренцині.
0
Ще не підтримано

> Хочеш змінити світ-зміни своє ставлення до нього!

+1 , проте

права це умовність яка окреслюється загально (державною/людською/спільнотною) домовленністю у вигляді сукупності законів. Вміти користуватися правами це можливо достатньо щоб жити краще, але цього вміння думаю мало в загальнодежравній ситуації де закони .бо більше не відповідають інтересам більшості (і відповідно права)

Зображення користувача Александрова Катерина.
0
Ще не підтримано

Якщо кожен почне користуватися своїми правами,дивовижно почне змінюватись навколишній світ.Коли народ зрозуміє,що бюджет-то наші гроші і ми їх збираємо і на 5 років віддаємо людям(депутатам,яких обираємо),щоб вони їх витрачали не на свій бізнес,а використовували на потреби суспільства,перестануть продаватися за гречку чи щось інше.Пійдемо під ВР НЕ З ГАСЛАМИ ГАНЬБА,а"ВИМАГАЄМО ПРИЙНЯТИ ЗАКОН ПРО ВІДКЛИК ДЕПУТАТІВ,порушників Конституції",оце буде дійсно змінюватись суспільство.Тільки треба розуміти ,що вийти треба не 1 раз,а багато і не треба там жити.Вийшли на 2 години 1 раз на місяць з вимогами (порацювали В Л А Д О Ю (бо 5 ст. Конституції каже:"Джерелом і носієм влади в Україні є народ") і пішли кожен займатися своєю справою.Річ в тім,що треба вимагати і контролювати всіх,бо то всього лише люди.Шануємось,бо ми того варті.

Катерина

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

 Це все і є Закони Природи. Вони описані і обговорюються. Незважаючи на це, з ними знайомі далеко не всі, а дотримуються дуже мало.

  Дійсно, що раз за разом саджаючи картоплю, божевіллям є очікувати, що виросте морква.

 

Хай Буде!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

 У Всесвіті діють закони двох типів: закони, створені людством, і Закони Природи. Ми можемо порушувати людські закони, наприклад правила дорожнього руху, і нас можуть на цьому зловити або не зловити. Але, спробувавши порушити Закони Природи, ми будемо спіймані кожен раз без винятку.

 Закони Природи, у свою чергу, діляться на дві категорії:  закони фізики і ментальні закони. Дія законів фізики, наприклад тих, що керують електрикою або механікою, може бути підтверджено шляхом контрольованих експериментів та практичної діяльності. Ментальні закони можна перевірити лише за допомогою досвіду та інтуїції, спостерігаючи за їх дією у власному житті.

 Деякі ментальні закони були сформульовані приблизно в другому тисячолітті до нашої ери, тобто приблизно чотири тисячі років тому. В античному світі ці закони, або принципи, викладалися в так званих "школах таїнства". Учні ходили в такі школи і навчалися там протягом тривалого часу. Їх повільно і послідовно присвячували в ці принципи. У ті часи зазначені принципи не були призначені для широкої публіки. Керівники таких наукових шкіл вважали, що середня людина невірно витлумачить ці закони і буде використовувати їх не за призначенням. Можливо, що для того часу так воно і було.

Хай Буде!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Розповідь про соту мавпу може надихнути нас на те, щоб спробувати змінити на краще свій куточок світу. Він нагадує нам про силу однієї людини, яка робить що-небудь так, як потрібно, - приклад може швидко поширитися, і поведінка й культура цілої команди стануть іншими.

У 1950-і роки на японському острові Косіма, де живе велика популяція мавп, дослідники поставили експеримент. Вони стали розсипати в піску солодкі корені батата, які мавпи підбирали та їли. Одна кмітлива молода мавпочка додумалася змивати пісок з батата, опустивши його в струмок, і навчила цьому своїх братів, сестер, товаришів по іграх, а ті, у свою чергу, стали вчити інших мавп.

Багато років батати мили тільки мавпи з обмеженої групи родин, а згодом трапилося щось неймовірне. Одного чудового дня, - здавалося, без усякого переходу, - їх раптом почали мити всі мавпи. Відбулося щось на зразок якісного стрибка. Як тільки сота мавпа освоїла нову поведінку, - пояснювали популяризатори експерименту, - вона поширилася на всіх мавп острова (і навіть, як дехто тоді вважав, інших островів). Одна мавпа не могла передати всім іншим повідомлення «батати треба мити», але коли була досягнута критична маса, про це якимось чином довідалися відразу всі.

Хоча повторне вивчення результатів експерименту показало, що зміна поведінки мавп носила більш обмежений характер, спостереження про те, що культурне зрушення починається зі зрушення в індивідуальній поведінці, дотепер не втратили актуальності. Не у всіх процесах присутній виражений лідер, і не завжди можна визначити, при яких умовах учасники зуміють повністю проявити свої здібності.

За матеріалами книги "Дело не в кофе. Корпоративная культура Starbucks" (рос.)

 

 

 

 

Хай Буде!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Пане Сергію, пишіть нотатки - вам є що сказати! )

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

       Право передбачає свідомий чи несвідомий вибір- хочу користуюсь правом, а хочу-не користуюсь, бо не зобов´язаний, свобода вибору.

       Маю право вибирати: їсти пророщене зерно, або шашлик з м´яса вепра, щоб долучитись до сили вепра, та й смачно за звичкою. А можу добровільно зобов´язати себе вольовим зусиллям харчуватись пророщеним зерном та свідомо переконати свою підсвідомість, що це корисніше та смачніше ніж свинячий шашлик.

        Мітинги-сьогодні справді вчорашній день, організовуй їх професійно, чи системно. Перш за все тому, що це протести проти змін, відоме, не конструктивне, тобто антитеза, «прояв відчаю та безпорадності». Люди, замість зміни власної свідомості, виходять (якщо справді за власними переконаннями, а не гроші) протестувати проти зовнішніх змін, які покликані спонукати до змін внутрішніх –не «приймаючи виклик». «Щоб залишатись постійним, самим собою, треба постійно змінюватись», бо «постійні тільки зміни» та «краще гірше, аби інше». До того ж влада адаптувалась до масових протестів (бо совість відсутня) та використовує їх як контрольований запобіжний клапан для випуску надлишка пари. І ще. Мітинг – колективна жива істота, у якої рівень свідомості, на жаль, знаходиться на найнижчому рівні свідомості учасників.

         Система, як будь-який живий організм, опирається змінам –інстинкт самозбереження за Миро Продумом. Систему можна демонтувати та змонтувати за новими кресленнями, «перезавантажити», коли сама система зрозуміє, або її переконають, що лежить на смертному одрі. Можливо доречне порівняння зі смертельно хворою людиною, яка погоджується на небезпечну, болісну операцію – бо це шанс на одужання, шанс на життя.

          …Мавпам у ході експерименту напевне не створювали перешкод, інформаційного шуму, зомбування та ментальних капканів…

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Якщо люди вийшли, стоять, щось кричать, протестують, значить, в них нема іншого важеля впливу на владу. Мітинги - це означає "ми безпомічні і нам більш нічого іншого не залишаєтсья... нічого кращого нам в голову не приходить...".

Мітинги мають підсівдомо тішити тих, проти кого ведуться, так як ти бачиш безпомічний натовп, який випрошує своїм стоянням змін твоїх рішень. Це має заспокоювати - раз стоять, значить нічого по справжньому загрозливого для влади не відбуваєтсья. Значить, хочуть "поговорити" з нею. )))

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"