Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ми давно могли і повинні були закінчити війну. Це головний провал Порошенко

Категорія:

Спецтема:

Багато недоліків роботи державної системи зараз виправдовують війною, за рахунок якої наживаються як можновладці, так і дрібні зрадники, вважає член волонтерської ініціативи "Армія SOS" Юрій Касьянов.

Найбільший провал президента Петра Порошенка за рік керівництва України - це те, що антитерористична операція на сході України досі триває, 

"Найбільший провал - це, безумовно, антитерористична операція, тому що можна говорити про провали в економіці, можна говорити про провали в реформуванні судової системи, прокуратури, але ми всі чудово розуміємо, що війна є зараз гирею на ногах", - сказав Касьянов .

На думку волонтера, У Порошенка була можливість виконати свою передвиборчу обіцянку і швидко закінчити АТО, але президент не скористався цим шансом.

"З одного боку, війна підвищує патріотизм в суспільстві, але з іншого - маскує дуже багато недоліків роботи державної системи. Війна дозволяє багатьом можновладцям спокійно наживатися, залишаючись у тіні. Крім того, з війною треба було закінчити давним-давно тому, що гине велика кількість людей. Порошенко обіцяв це зробити, і у нього були всі шанси. У свій час у Наливайченка, і у Яреми були можливості навести порядок в Донецькій і Луганській областях за прикладом того, як це зробив Аваков у Харкові. У них були повноваження, а вони цього не зробили. Також і Петро Олексійович не скористався шансом навести остаточний порядок і покінчити з війною. Якби він був активним на початковому етапі, не було б договорняка з Гіркіним", - вважає Касьянов.

За словами Касьянова, Україна могла не тільки закінчити війну, але й виграти її ще в минулому році.
"Якби не зробили таких страшних помилок, як блокування сектора" Д "і ІЛОВАЙСЬКЕ котел, якби туди вчасно відправили допомогу і там були тямущі командири, ми б уже давно виграли цю війну. Якщо не вважати російські підрозділи, які діють на Донбасі, всі інші, які протистоять української армії, - це в основному ошукані люди, і їх мало. На початку війни вони були погано озброєні. Ми давно могли і повинні були закінчити війну. Це - головний провал Петра Олексійовича ", - упевнений волонтер.

В Україні є й ті, кому війна вигідна, вважає Касьянов: "Кидатися словами, що війна вигідна українському керівництву, я б не став. Безумовно, будь-яка війна вигідна людям, які на ній наживаються. Військово-промисловий комплекс завжди зацікавлений у війні. Крім того, є дрібні злодюжки, які промишляють контрабандою через зону бойових дій і надають якісь послуги з документами - наживаються на зраді".

Санкції, які ввели Західні країни проти Росії, волонтер назвав неефективними.

"Петро Олексійович вибрав не політику активних дій, а політику боягузтва під впливом Західних лідерів, які готові піти на все, лише б не було війни. Їх санкції - це крапля в морі, яка не може серйозно змінити ситуацію. Безумовно, це б'є по Росії , але у неї величезний запас міцності. Ми знаємо це з російської історії, коли мільйони людей заганяли в концтабори, і при цьому Росія могла перемогти в будь-якій війні, не рахуючись ні з людськими ресурсами, ні з матеріальними втратами. Тому санкції недієві ", - каже Касьянов.

За словами волонтера, зараз в українському суспільстві підвищуються радикальні настрої, які можуть призвести до нової революції.

"Нехай Петро Олексійович відповість суспільству, чому ходять потяги в обидві сторони, чому сюди везуть цукерки "Конті", вугілля, а туди везуть металобрухт. Я не раз спостерігав, як туди йдуть потяги, і тут же, поруч, у двохстах метрах гинуть люди. Це просто неймовірний сюрреалізм - тут вам і бізнес, і кров, і гроші, і страждання, і шалене горе людей. І все це якось врівноважується в головах наших політиків, нашої державної машини, уособленням якої є Петро Олексійович. Порошенко повинен нарешті зрозуміти, що він за все відповідає. Якщо він цього до кінця не зрозуміє, йому треба буде міняти місце проживання, країну, роботу. Настрої в суспільстві все більше і більше радикалізуються. Революції або бунти робить невелика частина суспільства, найактивніша, яка робила Майдан. Я не погрожую Петру Олексійовичу, я попереджаю його", - сказав волонтер.
Багато проблем українського суспільства не вирішуються, тому люди розчаровані у нинішній владі.
"Якби зараз були президентські вибори, я думаю, Порошенко більше 10% не набрав би. І ці відсотків 10 рейтингу, які в нього залишилися, - найголовніший успіх Порошенко. Тому що політика, яку він проводив весь цей рік, - це політика обережності і небажання робити різкі кроки. В результаті багато проблем законсервовані. У людей накопичується роздратування. Багато розчаровані і думають, що Майдан здали ", - упевнений активіст.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

Ніякого провалу Порошенко - тільки бізнес!

Коментарі

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

Ніякого провалу Порошенко - тільки бізнес!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Як сказав свого часу Скрябін - це масонська угода по знищенню патріотично налаштованих особистостей і активної молоді