Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МЗС уже не чекає безвізового режиму від саміту ЄС в Ризі

Досі Україна декларувала інші очікування. Казали, що в Ризі буде ухвалене політичне рішення про скасування віз, після чого лишалося б пройти лише технічні процедури для впровадження безвізового режиму.

Міністерство закордонних справ очікує, що на саміті Східного партнерства, який відбудеться в Ризі 21-22 травня, буде ухвалене рішення про "просування України до безвізового режиму".

Про це заявив міністр Павло Клімкін під час виступу на парламентських слуханнях щодо перспектив безвізового режиму.

"Ми послідовно працюємо над тим, щоби під час цього саміту було прийняте принципове рішення про просування України до безвізового режим. Звичайно, при виконанні критеріїв", - наголосив міністр.

Необхідно зазначити, що досі Україна декларувала інші очікування. Київ очікував, що в Ризі буде ухвалене політичне рішення про скасування віз, після чого лишалося б пройти лише технічні процедури для впровадження безвізового режиму.

Голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко також повідомила, що з рішенням про скасуванням віз є певні проблеми.

"Рішення буде формуватися з двох частин – технічна частина і політична частина. Нам необхідно добитися, щоби з технічної частини не було жодних претензій до нас. Але треба визнавати, що є політична складова рішення", - заявила вона.

За словами Геращенко, нині Київ очікує не на рішення про скасування, а про плани зі скасування в майбутньому. "Треба, щоби Україна на ризькому саміті отримала чітку відповідь – які є часові рамки скасування візового режиму", - наголосила депутат.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Попи годують рабів божих раєм після смерті,а політикани світлим майбутнім..одна брехлива кантора..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Попи годують рабів божих раєм після смерті,а політикани світлим майбутнім..одна брехлива кантора..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Давно вже треба українському віслючку дотягнутися до цієї "морквинки" та засунути її "погоничу" в (далі простір для фантазії).

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"