Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Націоналісти у Києві пройшли маршем та озвучили вимоги до влади

Категорія:

Спецтема:

Добровольці з громадою Києва промарширували під гасла "Революція", " Хунта буде", "Свободу політв'язням", "Слава добровольчим батальйонам", "Слава збройним силам України". На вулиці Грушевського, де зовсім недавно починався другий Майдан, речники "Правого сектора" та командири озвучили вимоги до нинішньої влади, режим якої не змінився.

Основними учасниками маршу, який анонсувався на честь перемоги князя Святослава Хороброго, стали добровольці ДУК "ПС", батальйонів "ОУН", "Айдар", молодіжного радикального угрупування "С-14", передає кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо відмови від Мінських домовленостей, вимагаємо впровадження системних дій із зміцнення обороноздатності нашої армії, вимагаємо націоналізації російських підприємств, що функціонують на території України, вимагаємо зупинити операції з роззброєння батальйонів на догоду кремлівським шавкам", - йдеться серед основних вимог учасників ходи, зачитаних Дмитром Савченком, який був представлений як "в'язень режиму, який у застінках системи відбув 10 років, там розбудував правий націоналістичний спротив і не зігнув шию, не вліз у ярмо".

Серед інших основних вимог - "запровадження кадрових змін у міністерстві оборони та в лавах армії", справедлива кара для державних злочинців часів Януковича. "Вимагаємо реальних кроків по боротьбі з корупцією, зміни олігархічної зорієнтованості держави на національну", - зазначив Савченко.

Під час ходи також озвучили вимоги "звільнити політв'язнів" - учасників різних націоналістичних та правих рухів, затриманих "правоохоронними органами" в останній час, зокрема, обвинувачених у вбивстві Олеся Бузини.

Також вимогою було оголошення війни Росії, розірвання дипломатичних зв'язків з РФ та відновлення наступальних операцій задля звільнення окупованих територій.

Серед спікерів маршу був і нардеп, перший командир "Айдару" Сергій Мельничук, який заявив, що "Революція гідності ще не закінчилася, і ще багато негідників знаходяться у кабінетах".

"Якщо найближчим часом ми не побачимо ефективного захисту українських інтересів, то вони тут зустрінуть нас не з палками і коктейлями, як це було 2013 та 2014 роках - тому, що ми здобули досвід, ми знаємо, чого ми хочемо. Ми хочемо справедливості і правди", - заявив у гучномовець один із спікерів, під час зупинки маршу навпроти будівлі Кабміну на вулиці Грушевського.

Серед гасел, які вигукували учасники ходи, були "Одна єдина соборна Україна", "Хунта буде", "Мир через перемогу", "Революція". Також вони несли банери "Свободу патріотам" та "На землі батьків пануватиме справедливість".

Спустившись вулицею Грушевського до стадіону ім. Валерія Лобановського, учасники провели невеликий мітинг, озвучивши свої вимоги та запаливши близько 15 автомобільних шин на знак "останнього попередження владі".

Також було вшановано хвилиною мовчання усіх, хто загинув під час Революції Гідності та війни на Сході України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи