Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найбільший у світі очищувач повітря встановлено в Роттердамі

Влітку цього року нідерландська фірма Studio Roosegaarde розпочала кампанію на платформі Kickstarter з метою зібрати €50 000. Кошти компанія планувала витрати на будівництво найбільшого у світі очищувача повітря The Smog Free Tower. Нещодавно засновник компанії Даан Росенгаард поділився з громадськістю приємною новиною.
 
 

Studio Roosegaarde змогла зібрала більше, € 78 000, швидко і успішно реалізувавши свій проект. На початку вересня в одному з парків Роттердама було встановлено великий 7-метровий очищувач повітря, повідомляє інтернет-видання SOTY.LIFE.

The Smog Free Tower виконаний у формі башти, що здатна в день пропускати скрізь себе та очищати близько 30 000 кубічних метрів повітря. Для роботи пристрою знадобиться джерело постійної енергії потужністю близько 1400 Вт. У майбутньому на вежі планують встановити сонячні батареї. А очищати повітря їй допомагає розроблена і запатентована студією технологія іонізації.
 
Система працює наступним чином: електрод посилає позитивні іони в повітря, вони приєднуються до найдрібніших частинок пилу. Протиелектрод притягує ці позитивно заряджені іони разом з частинками пилу назад у башту, де вони збираються, зберігаються та пресуються в кристали. Технологія дозволяє вловлювати навіть найдрібніші частинки смогу, з якими не можуть впоратися звичайні очисні системи.
 
Із зібраного пилу і інших шкідливих часток дизайнери будуть створювати унікальні ювелірні прикраси. 
 
 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи