Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найголовніше в Росії почнеться в жовтні і швидко закінчиться в грудні

Ну ось і підходить до фіналу п'єса "збирання земель". Все стало ясно після того, як нафта впала нижче 50 доларів, а імпортні продукти в Росії показово почали давити тракторами. А що ж далі?
 

Дивним чином на початку серпня збіглися кілька подій.

Іран виходить на ринок нафти і отримує доступ не тільки до кредитів на Заході, а й великі інвестиції. На що це поміняли, поки не важливо - в Ірані хочуть жити,  як в Еміратах, і через 10-15 років це станеться.

Китай пустив залізничну гілку в обхід Росії по "новому шовковому шляху" - не дивно, що в Одесі планується значно розширити транспортні термінали. Українські порти готові працювати у двох напрямках - з Європи в Азію і з Азії в Європу. Термінали розширюються на тлі знищення санкційних продуктів тракторами в Росії.

І ось ще як недоречно для Росії - в США сховища нафти раптово переповнилися настільки, що необхідно терміново продавати, і продавати в Європу. Та й Саудівська Аравія на тлі падіння цін на нафту планує не скорочувати, а збільшувати видобуток нафти. Воно й зрозуміло: падіння цін на енергоносії  - довгограючий тренд на 5-10 років.

Чому? Тому що в США аналітики прорахували вигоду від "розпечатування" видобутку нафти на власній території – це значно пожвавить економіку. Обама хоче піти не тільки миротворцем, а й президентом, який вивів американську економіку із стагнації, і схоже це в нього виходить.

І тут раптом обвалюється фондовий ринок Китаю! Давайте подумаємо,  як і хто його обвалив? Так, все правильно – той, хто його підігрів, а це безумовно не уряд Китаю. На хвилинку подумаємо - а навіщо вони це зробили? Дуже просто - щоб на тлі зростання американської економіки інвестори ломанулись з Китаю в США. Правда, цікава тенденція на найближче десятиліття? Це на тлі нових енергетичних технологій і промислового 3D принтування? Повірте - технологічні сюрпризи тільки починаються.

А що в Росії? Газпром і Роснефть фактично банкрути. І горизонт подій для них в кінці 2015 за горизонтом. Справа в тому, що перспективи скасування санкцій проти Росії нема, як нема й можливості наростити продаж нафти і газу в найближчі 5 років. Ціни падають, нові газопроводи збудують років через 7, якщо, звичайно, знайдуться гроші. Сечин уже повідомив президенту, що в Росії будуть проблеми з виробництвом бензину, тому що "при ціні нафти в 40 доларів в Росії виробляти бензин невигідно".

А армію збільшують. Крім того, горить весь Сибір, який скоріше не гасять, а хтось постійно підпалює. Цікаво хто? У Сибіру Китай взяв в оренду на 50 років землі більше, ніж Крим і Донбас разом узяті. Коштує ця оренда на рік менше, ніж 1 (один) американський винищувач. І тут раптом починають заарештовувати в Європі російське майно за судовим рішенням ЮКОСА. Чемпіон арештів - Франція, "наш старий надійний друг". Здогадатися теж нескладно, чому - тому що в Москві снігоприбиральною машиною був "випадково" збитий президент найбільшої енергетичної компанії Франції TOTAL. Французи ж не дурні - це не літак Качинського, в "погані погодні умови" вони якось не повірили.

І ось вишенька на торт на тлі санкцій, ціни на нафту, арештів майна держави та олігархів – держборг. Пік корпоративних і державних виплат припадає на кінець серпня - початок вересня і грудень. Тобто необхідно виплатити круглі суми. Але  частина грошей за кордоном під арештом, реально стабфонд Росії не 300, а 150 млрд. доларів. А їсти хочеться всім. При цьому Росія не тільки воює в Україні, а й відкрила "другий фронт" на Кавказі, де збільшилася кількість повстанців у Дагестані і Чечні. ІДІЛ, яку породили не без допомоги ФСБ і ГРУ, раптом з'явився на півдні Росії.

Те, що відбудеться в Росії восени, можна назвати ефектом доміно. Особливо це буде помітно у віддалених районах Росії на тлі жирної Москви.

Дорогі росіяни, все відбуватиметься ось так. Після отримання чергового відпускника в цинковій труні в Читі (до речі, околиці міста вже згоріли через пожежі) батьки "кримнаша" одного разу зранку не виявлять в магазинах звичних продуктів. Причому "відпускників" в Україні наприкінці 2015 року завдяки допомозі "агресивного блоку НАТО" будуть знищувати вже за новою технологією – віддалено.

Але плювати на "відпускників" і "пармезан" - внаслідок розриву бюджету і паніки на продуктовому ринку в Сибіру, ​​на Півночі, в Нечорнозем'ї вже не до пармезану буде в жовтні. А коли долар по 120, то і імпортна картопля з Білорусі - делікатес. І перші голодні бунти в грудні почнуться на периферії. Москва звичайно ж направить війська і до Сибіру, і на Північ, і все придушить, але потрібно щось вирішувати.

І основне питання вже буде стояти не про виведення військ з Донбасу, основне питання - "Кримнаш", а тут Путін упреться рогом, оскільки раптове повернення Криму Україні, це взагалі капець і катастрофа. Як варіант - запропонують репарації, і не 100 мільярдів доларів як у травні, а значно більше - приблизно 200 або 300. А Україна поторгується, але не погодиться, адже далі цікавіше...

Дорогі мої любі "російські ліберали", ніхто вам назад кран не відкрутить (вже так просто не вийде) і гроші не поверне, у всякому разі в осяжному майбутньому. Навіть якщо ви зараз повернете Крим.  До того моменту, як це здійсниться, Росія буде знову в 1991 році після реформи Павлова і ГКЧП 2.0 МММ. А точніше - точку неповернення ви пройшли ще минулого року під Іловайськом і Торезом.  А тому - успіхів вам, запасайтеся до грудня сіллю і сірниками.

Великий привіт з Лондона, де ми обговорюємо з партнерами новий проект "Міжмор'я". 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Не сумніваюсь що все саме так і буде як в статті описано. У мене ще з самого початку року дуже сильне відчуття, що осінь буде надзвичайно цікавою і насиченою подіями, причому не дуже веселими для Москви. А для України головне пережити цей серпень з мінімальними втратами. Це мабуть один з найважчих місяців буде після початку війни.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Не сумніваюсь що все саме так і буде як в статті описано. У мене ще з самого початку року дуже сильне відчуття, що осінь буде надзвичайно цікавою і насиченою подіями, причому не дуже веселими для Москви. А для України головне пережити цей серпень з мінімальними втратами. Це мабуть один з найважчих місяців буде після початку війни.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Оленко ти дуже мене втішила !

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Неочікувальний для мене поворот)
Адже я то думав що Расєя Матушка) ще житиме і житиме) а точніше існуватиме))

Зображення користувача Все Випадково.
0
Ще не підтримано

Як бальзам на душу. Тільки б все це сталося.