Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

НБУ випустив пам'ятні 20 гривень до 160-річчя Івана Франка

Розробка банкноти тривала майже рік. Пам’ятні банкноти будуть введені у обіг з 1 вересня 2016 року.  Національний банк розробив цю банкноту з метою вдосконалення технології виготовлення грошових знаків національної валюти і їхніх захисних елементів.

16092701.jpg

Пам’ятна банкнота у 20 гривень (фото з Facebook НБУ)

«Банкнота значно відрізняється дизайном від сьогоднішньої 20-гривневої банкноти, яка є в обігу. Портрет Івана Франка знаходиться в центрі банкноти. Вона наслідує наш новий ряд дизайну банкнот, який вводився в обіг – це 100-гривнева банкнота зразка 2014 року і 500-гривнева банкнота зразка 2015 року. Використані всі сучасні захисні елементи, які використовуються на банкнотах високого номіналу», – зазначив заступник голови НБУ Яків Смолій.

«Національний банк розробив цю банкноту з метою вдосконалення технології виготовлення грошових знаків національної валюти і їхніх захисних елементів. Працюючи над створенням, ми втілювали найсучасніші інноваційні технології як у дизайні, так і в системі захисту. Папір для банкноти було вироблено з додаванням українського льону, що значно здешевило витрати на виробництво банкноти і додало їй міцності», – додав він.

Розробка банкноти тривала майже рік. Пам’ятні банкноти будуть введені у обіг з 1 вересня 2016 року. Тираж становить один мільйон штук. 20 тисяч примірників цих банкнот будуть запаковані у сувенірні конверти і будуть реалізовуватися регіональними управліннями представництва НБУ за ціною 31 гривня. Решта будуть реалізовуватися за ціною 27 гривень.

Пам’ятні банкноти – це особливий вид банкнотної продукції, присвячений знаковим подіям в історії та культури країни. Вони вводяться в обіг обмеженим накладом та реалізовуються як сувенірна продукція Національного банку. Водночас пам’ятні банкноти є законним платіжним засобом на території України.

У 2006 році НБУ вже випускав пам’ятні монети до 150-річчя Івана Франка.

Наші інтереси: 

Українська валюта дуже красива. Але немає межі досконалості!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи