Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Одноденні військово-медичні навчання пройдуть по всій Україні - Богомолець

Світ:

Під час навчань медики та цивільне населення відпрацюють взаємодію на випадок теракту в їхньому населеному пункті. Про це на брифінгу в четвер заявила заслужений лікар України, радник Президента України Ольга Богомолець.

«Ми плануємо проведення одноденних військово-медичних тренінгів по всій Україні для всіх цивільних закладів охорони здоров'я, щоб лікарі, представники громадськості, МНС, МВС, ДТСААФ були готові на випадок терористичного акту або будь-яких несподіваних масових уражень у їхньому місті», - сказала Богомолець.

Вона додала, що спеціально створена робоча група відпрацьовує сценарний план реагування на надзвичайні події й розробляє графік проведення військово-медичних тренінгів у кожному райцентрі країни. Для медиків, працівників МНС, МВС, ДТСААФ ці навчання будуть обов'язковими, а представники громадськості і волонтери зможуть долучитися до них на добровільній основі.

Богомолець підкреслила, що проведення цих тренінгів не має жодного стосунку до відправлення в зону АТО, а скоріше є аналогом цивільної оборони. Це також дасть змогу вивчити потенційний ресурс надання медичної допомоги в кожному населеному пункті у разі масових уражень людей. Наразі створюється єдиний медичний реєстр усіх медзакладів України, які сьогодні підпорядковані 14 різним відомствам. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи