Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Операції не можна погоджувати зі штабом АТО, бо вони моментально зіллють інформацію - волонтер «Крил Фенікса»

Спецтема:

Раптовий прорив колони українських бронетранспортерів по нульовому кілометру вздовж кордону з Російською Федерацією в Донецькій області дозволив вивести з оточеного терористами району 75 важкопоранених солдатів. Подробиці операції з виведення поранених розповів засновник Фонду допомоги країні «Крила Фенікса» Юрій Бірюков. 

За його словами, він разом з вищим офіцерським складом 79-ї окремої аеромобільної бригади шукав вихід із ситуації з пораненими солдатами, які 7 діб знаходилися під постійним ракетним, мінометним і танковим вогнем в кільці бойовиків.

- Три доби ми намагалися придумати, як хоча б частину поранених звідти визволити. У обмірковуванні щохвилини брали участь всі вищі офіцери бригади, що знаходяться в цьому таборі. Основна біда полягає у двох речах: всі ці операції не можна погоджувати зі штабом АТО, тому що вони моментально зіллють інформацію. Якби, Господи помилуй, ми розповіли, як і куди ми їдемо, нас би, напевно, сьогодні тут не було, - каже Юрій Бірюков.

Він повідомив, що зараз український кордон з Росією ніким не контролюється. На території Луганської області є зона від 80 до 100 кілометрів, де взагалі нікого немає - відкрита місцевість. Таким чином, нашим солдатам, в тому числі десантникам з Миколаєва, доводиться виконувати функцію прикордонних військ. 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи