Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Орловського учителя залишили без заробітку через вірш на підтримку України

Спецтема:

Кромський районний суд Орловської області знову визнав екстремістським вірш вчителя іноземної мови Олександра Бившева «Українським патріотам». Про це «7x7» повідомив сам Бившев.

Текст вірша учитель Бившев опублікував у своєму акаунті в соціальній мережі ще в березні. Уже в травні суд визнав вірш екстремістським, а Бившева - винним в скоєнні злочину, передбаченого ст. 282 КК РФ.

Це рішення він оскаржив і направив вірш в московську Гільдію лінгвістів-експертів з документаційного та інформаційних спорів (РОО «Гледіс»). Експертиза «Гледіс», в проведенні якої взяли участь двоє докторів наук і один академік, не виявила в тексті ознак екстремізму. До протилежних висновків дійшов орловський обласний експертно-криміналістичний центр УМВС, що також здійснив повторний аналіз. На його підставі 3 жовтня учитель повторно визнаний екстремістом
 
На думку самого Олександра Бившева, суд прислухався не до московських фахівців, а до тих, «які не мають ніяких вчених звань і наукових праць двом молодим робітницям ЕКЦ МВС Росії, одна з яких, за власним її зізнанням, працює з подібними експертизами лише з 2013 року» через «очевидне політичне замовлення процесу». Він не виключає того, що справу буде ним направлено до Європейського суду з прав людини. 
 
Не вважають Бившева винним в порушенні 282 статті КК РФ і співробітники інформаційно-аналітичного центру «Сова», які більше десяти років вивчають проблеми націоналізму і ксенофобії. У заяві «Сови» сказано, що подібні рішення «лише посилюють суспільну напруженість»: «Крайня гострота української кризи неминуче провокує багатьох на крайні висловлювання, не характерні для них в інший час. У цій ситуації доцільніше не вдаватись до кримінального переслідування навіть за самі різкі висловлювання, якщо в них не присутній склад злочину в самій зрозумілій і недвозначній формі. Це міркування варто брати до уваги насамперед коли йдеться про заклики, адресованих громадянам або владі іншої країни». 
 
Сам Бившев через кримінальну справу фактично залишився безробітним. «На Бившева йде тиск з різних сторін: наприклад, його відсторонили від роботи. Т. б. він не звільнений, але при цьому зарплата йому не сплачується і не буде сплачуватися невизначений час. Чи багато може так протриматися людина, тим більше, в орловській глибинці? Простіше кажучи, його фактично змушують звільнитися і шукати роботу», - цитує він на своїй сторінці головного редактора правозахисного агентства «ЦентрРус» Дмитра Краюхіна.

Ситуацію посилює те, що під опікою Бившева перебувають двоє літніх батьків: «80-річна напівсліпа мама, недавно перенесла інсульт, і 84-річний абсолютно оглухлий батько, у якого був інфаркт». «Історія з моїм кримінальним переслідуванням за статтею 282 ст. 1, принизливий обшук, постійний пресинг в селищі, природно, не додали їм здоров'я. Судові справи вже зажадали великих фінансових витрат», - пише він.


УКРАИНСКИМ ПАТРИОТАМ

Олександр Бившев  

(текст автора)

Невідомий спецназ виник якийсь там.
(Кремль ни гу-гу о "тайных пришлецах".)
"Ні п'яді Криму путінським чекістам!" -
Звучит набатом в раненых сердцах.

На всі підступності москальської банди
Ответьте по-бандеровски,друзья:
"Хай захлинуться кров'ю окупанти!" -
Иначе с "з цієї сворою" нельзя.

Зустріньте ворогів, як діди ваші,
Чтоб не топтался здесь чужой сапог.
Для них свинцевої приготуйте каші.
В нещадній битві бережи вас Бог!

Ховати вам патрони iще рано. -
Росія погрожує марш-кидком.
Хай дух живе Шухевича Романа!
Хай стане вам Господь провiдником!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую! Ось таке обличчя чесної Росії. Підтримуємо вас, Олександре. Все скоро зміниться, ще трошки- трошки. Появляться друзі у вас і все налагодиться. Співайте тоді, коли вам хочеться плакати чи сердитися. На все горло співайте- побачите, що допоможе! Бо я так роблю і все добре, вирішується все.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую! Ось таке обличчя чесної Росії. Підтримуємо вас, Олександре. Все скоро зміниться, ще трошки- трошки. Появляться друзі у вас і все налагодиться. Співайте тоді, коли вам хочеться плакати чи сердитися. На все горло співайте- побачите, що допоможе! Бо я так роблю і все добре, вирішується все.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!