Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перспективи відносин Туреччини та України прокоментував експерт. Відео

У Туреччині нині проживає приблизно 5-6 млн. кримських татар. Вони дуже активні, мають багато неурядових організацій. Серед іншого турецькі кримські татари збирають гроші і переправляють кримським татарам, які тепер проживають на материковій частині України, які виїхали з окупованого Криму.

Україна і Туреччина мають зараз одного противника. Це серйозна база для взаємин. Однак, це не єдина причина. Влада Туреччини ще раніше назвала Україну стратегічним партнером. 

Голос Америки розмовляв з Хусейном Ойлупінаром, дослідником українсько-турецьких відносин, позаштатним співробітником "Інституту євроатлантичного співробітництва".

 

 

Нагадаємо, 9 березня президент України Петро Порошенко заявив на спільній з головою Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом прес-конференції в Анкарі, що Київ та Анкара мають намір поглиблювати стратегічне партнерство для забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні. А президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина не визнала і не буде визнавати анексію півострова Крим Російською Федерацією. 

9-10 березня президент України Порошенко перебував з офіційним візитом у Туреччині. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган перебував з офіційним візитом у Києві в березні 2015 року. А в лютому 2016 року українську столицю відвідав турецький прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу.

Наші інтереси: 

Україна і Туреччина зміцнюють свої політичні стосунки і зможуть стати впливовими геополітичними гравцями у регіоні. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи