Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 21
  • Переглядів: 24

Пізнаймо Істину – і вона звільнить нас, або Ще раз про «виправлення імен»

Категорія:

Індустріальна формація опустилася до стану тотального обману і самообману. Постіндустріальна формація є її неминучим запереченням, тому має будуватися на тотальній Правді. Майбутнє мають тільки правдомовці, всі інші прирікають себе на страждання і самознищення як дегенерати і еволюційно відсталі істоти. Щасливі чесні, бо вони успадкують землю.

220911-yuriynagulko-zymovesoncestoyannya150h1402021.jpg

Пізнай істину – і у твою кров увійде сонце (Григорій Сковорода)
Пізнай істину – і у твою кров увійде сонце (Григорій Сковорода)

Головним сенсом переходу людства до постіндустріальної цивілізації є звільнення людини від диктату «великого конвеєра» – індустріальної мегамашини. Більшість сучасників перебуває у глибокій залежності від «системи» – залежності економічній, політичній, технологічній, харчовій.

Проте головна залежність – ментальна. Для утримання людини в ролі «живої гайки» індустріального «конвеєра» застосовується системна брехня. Вона переконує людину, що нинішній стан є природним і правильним, і що нічого іншого не може й бути. В результаті виникає феномен «добровільного рабства», коли людина звикає до своїх невидимих кайданів і боїться звільнитися від них. Поняття волі і перспектива життя поза паразитичною системою її лякає.

Понад те: ментальний раб захищає свого рабовласника. На цю тему навіть є гарний афоризм: «Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати. Його схованка буде там, куди тобі найменше схочеться йти. Найбільша афера диявола полягає в тому, що він тебе переконав, наче він – це ти, отже, знищуючи його, ти знищуєш себе. Якщо ти спробуєш знищити його, щоб врятувати людей, вони спробують знищити тебе, щоб врятувати його» (з фільму «Револьвер» 2005 року).  

Тож поки людина не звільниться від ментального рабства, вона добровільно підтримуватиме своїх визискувачів і годуватиме їх. Іншими словами, без ментального звільнення антиолігархічні майдани завжди обиратимуть олігархів.

– Але як його досягнути, цього звільнення?   

Посланням сучасному людству є документ «Добра Новина Ісуса Хреста, Сина Божого» (31 р. н. е.). Це програма постіндустріального звільнення людини від «диявольської матриці». Її можна звести до таких головних настанов:

1. Ви – боги.

2. Пізнайте Істину – і вона визволить вас.

3. Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться. 

4. Царство боже – це Простір волі.

5. Царство боже близько.

6. Царство боже всередині вас.

7. Царство боже здобувається силою.

– Що все це означає?

1. Людина є втіленою божественною сутністю, частинкою Творця Всесвіту – Бога небес і землі, Вишнього і Святого. Розвиваючи в собі божественну свідомість, людина наближається до стану боголюдини за прикладом Ісуса Хреста-Спаса.

2. Першопричиною неволі є спотворене уявлення про реальність, тобто про «те, що є». Тому для звільнення треба пізнати «те, що є», тобто Істину (від «іст», «ест», «єсть»).  

3. Щоб пізнати Істину, треба мати високий рівень свідомості. Для цього треба піднятися у простір Царства божого. Тільки в цьому просторі людина спроможна надійно розрізняти Істину і облуду. 

4.  Царство боже – це земний простір позитивних подій, в якому перебуває людина. Він ще називається Простором волі. Всього є чотири простори подій: Простір страждань, Простір боротьби, Простір пригод і Простір Волі.

5. Простір волі доступний кожній людини. Проте нині мало хто в ньому перебуває.

6. Простір подій визначається станом, в якому перебуває людина духовно, психічно і фізично.    

7. Для досягнення простору Царства божого треба докласти зусиль з удосконалення своїх світоглядно-вольових, психічних і фізичних якостей (див.: Друзі і вороги Царства божого). 

– Що робити для пізнання Істини?

Передусім треба мати рішучість і сміливість її пізнати. Нерідко можна почути про те, що для звільнення потрібна брехня. Мовляв, народ не готовий до Істини, тому давайте придумаємо для нього таку брехню, яка йому сподобається і за якою він піде. Це пастка диявола – батька брехні, тому що збрехавши один раз, ти виявиш, що правда відтепер стала твоїм ворогом.

Ще кажуть, що брехню можна подолати тільки іншою брехнею. По-перше, застосовувати брехню – це означає її примножувати, тобто працювати на диявола (гелленське слово «диявол» означає «брехун», «наклепник»). По-друге, наївно сподіватися, що за допомогою брехні чесна людина переграє професійних брехунів.

– Але ж Істина нерідко програє у битві з брехнею?

Тільки тоді, коли перебуває у просторах брехні, а такими є Простір страждань і Простір боротьби. Для того, що перемогла Істина, її носії повинні перебувати у Просторі волі. Врешті-решт, пізнання Істини можливе тільки в цьому просторі. Натомість у нижчих просторах подій можливе тільки часткове пізнання Істини, пізнання окремих її фрагментів.

Коли кажуть «брехня перемогла правду», то насправді це означає «брехня перемогла напівправду, тобто напівбрехню». Правда завжди перемагає. Тому що Правда завжди перебуває у Просторі волі, який є простором перемоги.

Існує прямий і зворотний зв’язок між Істиною і волею: Істина веде у Простір волі, а Простір волі дозволяє пізнавати повноту Істини. Але до Істини і Правди спочатку треба звикнути самому. Це відбувається поступово в ході самовдосконалення: Як перейти на живлення правдою.

– А що робити з людьми, які не бажають слухати слово Істини?   

Що більше інформаційно забруднена і духовно закабалена людина, то агресивніше вона реагує на Істину. Щодо таких Ісус Хрестос пропонує наступне правило «техніки безпеки»: «Не давайте святого псам, і не кидайте перли ваші перед свинями, щоб не потоптали їх ногами і, обернувшись, не роздерли вас».  

Тобто інформувати людей про наявність Істини треба дуже обережно. В ідеалі людині треба давати те, що вона готова сприйняти. Це називається інформаційною культурою.

Звісно, що при цьому все ж є ризик нарватися на агресивність, але тут нічого не зробиш: «ризик – шляхетна справа». Шляхетні люди зобов’язані просувати світло думкою, словом і ділом, тобто особистим прикладом: «Хай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачачи ваші добрі вчинки, прославляли вашого Батька, що на небесах». Наше завдання – сіяти зерно Істини, шукаючи для нього добрий ґрунт. Щоб це зерно «впало на добру землю і, піднявшись гарно вгору, принесло плід: одне у тридцять, друге у шістдесят, а третє у сто разів більше».   

– Політики кажуть, що треба вміло поєднувати правду і обман?

Перебуваючи у Просторі боротьби, вони змушені воювати, а війна – це мистецтво обману. Натомість у Просторі волі нема ні потреби, ні бажання обманювати. А навіщо? Справжня таємниця захищає сама себе.

Людина, яка сподівається перемогти за допомогою обману, вже  обманює сама себе. Вона стає здобиччю власної брехні.

Брехня – це річ диявольська. Вона не випускає людину з нижчих просторів подій і не дає піднятися у простір Царства божого. Тому доводиться чітко визначатися: або брехати у просторах страждань і боротьби, або бути правдивим у просторах пригод і процвітання. Третього не дано. Ісус Хрестос про це сказав так: «Хто не зо Мною, той проти Мене, і хто зо Мною не збирає, той розкидає». Якщо правду змішати з брехнею, то все одно вийде брехня.

– Якщо постіндустріальна цивілізація – це звільнення, значить її треба будувати на основі Істини?

Звісно. Будувати нову цивілізацію на брехні – це те ж саме, що споруджувати будинок на піску. Марна витрата часу і зусиль. Тому треба рішуче відкинути всілякі диявольські спокуси щодо «конструктивного» обману і самообману, бо це прояв безумства.

Постіндустріальну формацію можна створити тільки на твердому фундаменті Істини. Тому треба відкинути всі вагання і негайно виправляти деформовані уявлення про реальність – власні і суспільні. Саме тому мудрий Конфуцій наполягав, що реформи держави треба починати з «виправлення імен». Усі речі треба назвати своїми справжніми іменами.

– Що конкретно треба виправляти?

Усе! Тому що брехня «великого конвеєра» проникла у всі пори теорії і практики. Згідно з принципом цілісності, подібне притягується до подібного, тому одна брехня породжує ще іншу брехню. Як казав Гаррі Поттер, «Брехня множиться... Тобі доводиться брехати все більше і більше, брехати про кожний факт, пов’язаний з першої брехнею. І якщо ти продовжиш брехати, продовжиш свої спроби приховати це, то рано чи пізно тобі доведеться брехати про основні закони мислення».

Це саме той стан тотальної брехні, до якого дійшла індустріальна формація. Постіндустріальна формація є її неминучим запереченням, тому вона має будуватися на тотальній Правді. Майбутнє мають тільки правдомовці, всі інші прирікають себе на страждання і самознищення як дегенерати і еволюційно відсталі істоти. Щасливі чесні, бо вони успадкують землю.

Ось деякі напрямки «виправлення імен»:

– Як усе це можна охопити?!

Ми це вже робимо на сайті "Народний Оглядач".

Всесвіт за нас! 

Наші інтереси: 

Творимо новий світ на твердому фундаменті Істини. Правдомовність - релігійна норма шляхетної людини. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Білецький.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття, дуже дякую!
Це як керівництво до дії, відчуваю як резонанс із власними давніми переконаннями.
Дійсно на брехні не виростає нічого доброго і перемагати її у просторі боротьби неможливо, навіть коли видається що вийшло, то це лиш ілюзія і у побуті і в історичному плані, прикладів безліч.
Отже шлях один - підніматися у простір волі. Сподіваюся на цьому шляху на допомогу теперішніх наших Брахманів, а виглядає так що вони в нас таки є.
Радіймо з цього і хай нам щастить на цьому шляху.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Інколи здається,що не кожна людина наділена Божою Іскрою.
Можливо людині дається життя для того щоб "створити" собі душу за час земного втілення.А народжуємося ми такими собі тваринами:поїсти,поспати,спаруватися і таке інше.
Всі народжуються алмазами,але рідко хто стає діамантом.

Стаття чудова.Дякую.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Є люди, в яких іскра ледь жевріє, а в інших - палає потужним світлом і осяює шлях іншим гравцям.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

А уяви собі життя-буття без тих,хто освітлює Шлях і дає орієнтири.Мабуть це було би пекло.

Святослав Сонячний каже:
Є люди, в яких іскра ледь жевріє, а в інших - палає потужним світлом і осяює шлях іншим гравцям.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Потужною силою Світла та Віри повіяло.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Д я к у ю. Оновлена чаша Грааля освітлює шлях - прав да.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Микола Білецький.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття, дуже дякую!
Це як керівництво до дії, відчуваю як резонанс із власними давніми переконаннями.
Дійсно на брехні не виростає нічого доброго і перемагати її у просторі боротьби неможливо, навіть коли видається що вийшло, то це лиш ілюзія і у побуті і в історичному плані, прикладів безліч.
Отже шлях один - підніматися у простір волі. Сподіваюся на цьому шляху на допомогу теперішніх наших Брахманів, а виглядає так що вони в нас таки є.
Радіймо з цього і хай нам щастить на цьому шляху.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Якщо чесні успадкують землю, то що тоді дістанеться лагідним :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Чесні - вони водночас і лагідні, адже будь-яка брехня - це деформація реальності і акт агресії проти Всесвіту.

Арій Хрестовий каже:
Якщо чесні успадкують землю, то що тоді дістанеться лагідним :)

Все, що робиться з власної волі, – добро!