Зображення користувача Ія Подолянка.
Ія Подолянка
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Подорож у Чотири пори року

Головною родзинкою Національного природного парку "Вижницькй" вже 14 років є еколого-естетична експозиція "Чотири пори року". Це сучасна модель екологічної освіти. Тим, хто не байдужий до природи, хто хоче збагатити свій багаж екологічних знань і цивилізовано відпочити, кого цікавлять проблеми екології, експозиція пропонує унікальний і неповторний маршрут. 

16021004.jpg

Національний природний парк Вижницький

Катерина Стражир, керівник відділу екологічної освіти природного парку, розповідає:

Тематичною основою стала стежина, яка репрезентує всі природні комплекси низькогірної зони Буковини Карпат. Під час проходження виставки відвідувач зможе побачити всі позитивні і негативні сторони з життя природи і усвідомити, що сучасне ставлення людини до навколишнього середовища може призвести до непоправних наслідків. Порівняння незайманої природи і природи. що зазнала негативного впливу, примушує людину замислитися над тим, як відновити екологічний баланс.

Основним завданням експозиції є підвищення рівня екологічної свідомості всіх вікових груп населення. Наша виставка максимально відображає реальний світ природи, її зміну, явища і процеси, що в ній відбуваються. У трьох кімнатах демонструються природні обєкти протягом доби і року. А в четвертій - реалізується ідея змін у часі системи "людина -природа".

Виставка діє як частина еколого-просвітницького центру, основні завдання якого є проведення екскурсій по екологічних маршрутах, лекції зі шкільною молоддю, природоохоронна пропаганда, організація екологічних акцій. Більша частина заходів стала можливою завдяки матеріально-технічному забезпеченню парку в рамках реалізації міжнародного природоохоронного проекту "Збереження Карпатських пралісів".

Довідка: Національний природний парк "Вижницький" розташований в області Зовнішніх Карпат, районі низькогірного рельєфу Покутсько-Буковинських Карпат, що у Вижницькому р-ні Чернівецької області. Еколого-естетична експозиція "Чотири пори року" Музею Природи знаходиться в с.Зеленів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи