Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща та Україна співпрацюватимуть у оборонній і космічній галузях

Категорія:

Спецтема:

Державне космічне агентство України підписало угоду про співпрацю з провідною польською компанією оборонної галузі PGZ. Між Україною та Польщею буде посилюватися співпраця в космічній галузі, яке включатиме розробку супутників.

16031701.jpg

Representatives of Poland's and Ukraine's space agencies

Представники космічних агенцій України та Польщі

Про це пише Spacenews 

Один з керівників PGZ  Радослав Оболевський заявив: «Ми дуже зацікавлені у співпраці в галузі сучасних технологій з українською космічною галуззю. Ми також дуже раді, що Державне космічне агентство України готове втілювати проекти з PGZ».

«Від початку військової інтервенції Росії на сході України та анексії українського Кримського півострова Москвою, Варшава та Київ розвивають відносини у багатьох галузях, включно з оборонною та космічною», – пише Spacenews.

Державне космічне агентство України співпрацює із заводом «Південмаш», Дніпропетровським державним проектно-конструкторським інститутом, науково-дослідним і проектним інститутом «Союз», Конструкторським бюро «Південне» Янгеля у Дніпропетровську, «Укркосмосом» та Центром стандартизації ракетно-космічних технологій. До грудня 2010 року агентство називалося Національним космічним агентством України.

Польща приєдналася до Європейського космічного агентства в 2012 році і з того часу сплачує приблизно 140 мільйонів доларів щороку до бюджету агенції як членський внесок. У вересні 2014 року парламент Польщі схвалив закон, який створив спеціальне агентство, яке координує космічну діяльність і підтримує дослідницьку роботу.

Наші інтереси: 

Гарний приклад взаємодоповнюваності економік країн Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Міжмор'я
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Реальна справа.

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Реальна справа.

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Процес іде і це дуже тішить