Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Поранені "кіборги", які потрапили в полон бойовиків, перебувають у лікарнях Донецька

В.о. прес-секретаря Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомив, що поранені захисники Донецького аеропорту, які потрапили в полон до бойовиків, перебувають у медичних закладах Донецька, непідконтрольного Києву.

Посилаючись на дані, отримані від волонтерів, він зазначив, що в переговорах із звільнення українських полонених залучені всі сили. "Волонтер Тетяна Ричкова підтвердила мені, що залучені всі відомі парламентери", - зазначив він.

Водночас Селезньов не зміг підтвердити інформації про те, що нібито в полон до бойовиків потрапив один з українських комбатів.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що командир батальйону, який бився в аеропорту Донецька, потрапив у полон до бойовиків під час спроби евакуювати бійців з терміналу аеропорту: "Не справа і не завдання комбата йти на евакуацію, але він пішов - там були його люди. І зараз він у полоні".

При цьому Бірюков заявив, що аеропорт "був і досі є лінією фронту". "Він був лінією фронту всі ці місяці, так воно є і зараз", - написав він.

Як повідомлялося, в полку особливого призначення "Азов" у середу заявили, що сили АТО були змушені відступити від своїх позицій в Донецькому аеропорту після 242-денної оборони.

У Міноборони заявили, що бої навколо аеропорту тривають, частина будівель і території під контролем українських військовослужбовців. Водночас за минулу добу в боях за аеропорт загинуло шестеро українських військовослужбовців, 16 були поранені і потрапили в полон до бойовиків, а 20 вийшли з боїв на території зруйнованих терміналів.

Голова самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко заявив, що нині не готовий обговорювати відновлення обміну полоненими з Києвом: "Про обмін полоненими навіть чути не хочу. Якщо мінятимемо, то одного на одного по підрозділах".

Він обіцяв передати українській стороні тіла загиблих в аеропорту Донецька військовослужбовців. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи