Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко підписав закон про вільну економічну зону в Криму

Вчора стало відомо, що Порошенко таки підписав Закон про вільну економічну зону в Криму. Підписав ще 4 вересня, а оголосили про це лише через три тижні. Підписав, очевидно, в процесі телефонних торгів з Путіним, а оголосив, коли зібрався поспілкуватися з народом.

Розчаровуватися в Порошенку я вже не можу, тому спробую осмислити все це спокійно, - пише відомий український дипломат Богдан Яременко на своїй сторінці у Фейсбук.

"Кілька тижнів тому один дуже досвідчений американський лобіст і колишній дипломат поділився зі мною враженням від спілкування з Порошенком - на думку американця, наш президент зовсім не готовий до ролі державного діяча. Тоді я не знайшов що відповісти і лише зауважив, що це найбільш готовий з усіх неготових. Тепер починаю розуміти американця краще. Виглядає так, що Порошенко не може піднятися над логікою і мотивацією поведінки бізнесмена. Він торгується, штовхається і бореться за негайну вигоду, а не за стратегічний інтерес. Стратегічний інтерес "приплутуєтся" в реальність лише на рівні заяв і риторики. 

Так наш президент заявляє про те, що ми ніколи не погодимось на анексію Криму, але підписує закон, який фактично визнає її - надаючи дозвіл українським бізнес-структурам (очевидно, що афілійованим з ним теж) платити податки окупаційній владі. Так наш Президент заявляє про намір інтегруватися в ЄС, але не здійснює жодної необхідної реформи. Говорить про територіальну цілісність, але просуває закони, що де факто розчленовують Україну. Говорить про боротьбу, але намагається виторгувати мир.

І все це, схоже, робиться в ім"я короткочасових особистих цілей - вибори, зміцнення влади, забезпечення своїх бізнес інтересів. Так що в паралельній реальності живе не він. А ми. А коли ці дві реальності сходяться, то виходить вибух.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи