Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко запропонував Дуді використовувати традиційну формулу примирення народів

У відповідь на пропозицію Порошенка і далі використовувати формулу "прощаємо та просимо прощення" Дуда пообіцяв вийти на рішення до кінця року.
 

16082402.jpg

Фото з cайту президента України

Українська сторона готова до відповідального та конструктивного діалогу з проблемних сторінок спільної історії з Польщею, заявив президент Петро Порошенко, повідомляє ZN,UA.

"Українсько-польський діалог повинен і далі базуватися на формулі єднання і взаєморозуміння наших народів, в тому числі і те, що закріплено в заяві президентів від 27 травня 1997 року", - заявив Порошенко в ході спільно брифінгу з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Києві. Він підкреслив, що Україна і Польща повинні знайти ту концепцію, яка задовольняє обидві країни, а історичні питання залишити історикам.

У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда заявив, що польська та українська сторони продовжать діалог з питання спільних сторінок історії. "Ми говорили з президентом про складні питання, пов'язані з історією та історичною пам'яттю. Ми будемо продовжувати діалог з цього питання, спільно будемо прагнути до того, щоб він був ще більш продуктивним, ніж сьогодні. Ви можете сподіватися також на наші узгоджені дії в цьому питанні. Вже в грудні, думаю, ми зможемо говорити про конкретні речі", - сказав Дуда.

Нагадаємо, що 8 липня президент України Петро Порошенко під час саміту НАТО поклав квіти до пам'ятника жертвам Волинської трагедії у Варшаві, де став на коліна.

22 липня Сейм Польщі услід за Сенатом встановив 11 липня днем пам'яті "жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої у 1939-1945 рр.".

Після цього у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови "Про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою по відношенню до українців у 1919-1951 роках".

24 серпня президент Польщі Анжей Дуда був присутнім на параді до Дня Незалежності України. 
 

 

Наші інтереси: 

Важливо налагодити добрі стосунки з поляками і не піддаватися на кремлівські провокації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Перед "прощаємо та просимо прощення" має бути "виясняємо причини і знаходимо справжніх організаторів".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Перед "прощаємо та просимо прощення" має бути "виясняємо причини і знаходимо справжніх організаторів".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!