Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Повернемо Україні справжній прапор!

Протягом багатьох років українці називають свій державний прапор жовто-блакитним, але за часів незалежності він таким досі не став, і це має глибинний зміст.

Дедалі більше простих людей перевертають державний прапор жовтим догори. Жовто-блакитні прапори можна побачити в авто і навіть у кабінетах деяких чиновників.

Віддавна кольори і знаки мали особливе значення, в графічному та кольоровому втіленні відображали прадавнє Ім’я, яке було головною категорією і кодом міфічної свідомості. Ті ж самі коди має і людська підсвідомість, незалежно від часу і місця проживання.

Тому зрозуміло, що на кольори, а особливо на кольори, що означають державність, треба звертати особливу увагу.

Сполучення блакитного (синього) і жовтого (золотого) використовували в різних країнах і в різні історичні епохи, проте важливо, який із кольорів при тому був головним.

Поставиш згори жовтий – отримаєш вогонь (у його найважливішому міфічному втіленні – золотому, згадайте народні казки, де золотим кольором позначаються всі чарівні речі і явища), отримаєш сонце, отримаєш панування духовного, життя і процвітання.

Поставиш згори синій – отримаєш холод і байдужість небес, отримаєш воду (що є у першому прадавньому значенні "часом", тобто країна, яка визнала головування синього над жовтим, "випадає" з часового потоку і не впливає на історію), отримаєш панування матеріального над духовним, розруху і смерть (і про все це Л.Кравчука попереджали, зокрема, китаянка Мао-Мао, каліграф з давнього і шанованого роду, яка померла дуже молодою).

Жовто-блакитні прапори були в козаків (зверніть увагу на картину І.Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану") й у Центральної Ради (у березні 1918 р. Центральною Радою було ухвалено Закон про державний прапор Української Народної Республіки – жовто-блакитний), це поєднання кольорів було запозичене для прапора Української Народної Республіки Рад робітничих, селянських, солдатських і козацьких депутатів.

Жовто-блакитне поєднання кольорів навіть у німців визнавалося найкращим знаком процвітання, а в Аненербе знали набагато більше про кольори та їхній вплив на життя ("мирним" стягом Німеччини після її перемоги повинен був стати стяг із золотим птахом на синьому тлі). Золотий колір на синьому полі був кольором найвищої влади в країнах сходу, таких як Китай і Корея, за використання цих кольорів людьми, які не належали до імператорських родин, могли стратити. Золоті кольори у християнстві вважалися проявом Божої сили, святості і благодаті, а саме золото – зіницею Божого ока.

Синьо-жовті прапори були в Україні за Скоропадського (розпочалася громадянська війна), за Л.Кравчука (благополучна Україна, яка вийшла зі складу Радянського Союзу, падає в прірву економічної кризи). Також синьо-жовтий прапор було подаровано Західній Україні як одній з провінцій Австро-Угорської Імперії. І була це копія з прапора іншої – Нижньо-Австрійської – провінції. Таким чином, завдяки "подарунку" за Західною Україною на підсвідомому знаковому рівні закріпилися провінційність й економічна нерозвиненість, постійні втрати духовних здобутків, що можна бачити при дослідженні масової свідомості і до сьогодні при порівнянні сходу і заходу України.

І в цьому контексті навіть не думаєш про те, що сучасний прапор нашої країни не відповідає й законам геральдики. Бо головний колір герба (це жовтий) і головний колір прапора (зараз це синій) повинні збігатися.

Синій та жовтий – інверсійні кольори, тому, надаючи одному з них домінанти, повністю змінюється вектор. Окрім того, кожен, хто знайомий із морською традицією, знає: якщо перевернути прапор – це є знаком біди. Таким чином, під нинішнім синьо-жовтим прапором Україна житиме у постійній інверсії та негативі.

У синьо-жовтому прапорі закодована вічна аграрність нашої країни (жовте поле), невтручання в чужі справи і домінування матеріальних інтересів (синій) над культурою і духовністю.

У жовто-блакитному прапорі закодоване процвітання, духовний розвиток і владне начало.

Наші пращури були мудрими людьми. Вони знали, як впливати на сьогодення і на майбутнє.

Наш прапор – жовто-блакитний.

Повернемо Україні справжній прапор!

Приєднуйся до безстрокової акції "Повернемо Україні справжній прапор!"

Розкажи своїм друзям про істинне значення споконвічних кольорів нашого прапора.

Повернемо Україні майбутнє!

Примітки:

Депутати з "Партії регіонів" (Ігор Молоток, 2013 р.) були не першими, хто вирішив внести зміни до закону "Про державний прапор". Це питання піднімалося ще у 2007-му Олегом Антиповим з БЮТу. №4002, 04.07.2007 Про Державний прапор України "Стаття 2. Державний прапор України – національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – жовтого кольору, нижньої – синього кольору, зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3". Тоді законопроект прийнято не було.

Щодо міфічної свідомості та законів сприйняття в міфі та взаємозв’язків міфів, архетипів і підсвідомості, можна подивитися роботи К.Г.Юнга, Мірчі Еліаде та Е.Кассірера.

Стосовно кодування міфічної інформації в мові, наприклад, дослідження О.О.Потебні.

Стосовно колористики народних казок і образу вогню та його втілень, наприклад, роботу професора О.Д.Синявського "Иван-дурак: Очерк русской народной веры".

Стосовна образу води та його проявів, наприклад, статтю Б.І.Іванова "Роль міфологеми води в структуруванні семіотичної опозиції життя-смерть".

Стосовно неактивності міфологеми неба для українців, наприклад, дослідження Б.О.Рибакова з міфології давніх слов’ян.

Варто звернути неабияку увагу саме на роботи зі слов’янської міфології, особливо на ті, що стосуються жіночих божеств та їхнього втілення й актуалізації аж до сьогодення. Таких дослідження багато, зокрема роботи В.Войтовича з української міфології.

А ще варто уважно перечитати неадаптовані версії народних казок та народних пісень, розуміння яких також допомагає усвідомленню національного коду.

Бойовий прапор УПА. Напис на прапорі: “2-й Гайдацький загін Хай живе УПА! “

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Спас Ярий.
0
Ще не підтримано

?Чому у питанні власного прапора ми повинні посилатися на китайські чи ще які б там не було чужі джерела? Все значно простіше: достатньо прислухатися до своєї душі. Наші предки чудово усвідомлювали, що саме ДУХ ПАНУЄ над матерією, а не навпаки, тому ще за козацьких часів прапор був ЖОВТО-синій. Сьогодні ж в епоху матеріалізму без чітких матеріальних доказів (9+6) нам важко прийняти будь-яке рішення. Але питання прапора визначається не цифрами. Дух панує над матерією. Жовтий вгорі. Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Хотів купити прапорець, щоб у машині прикріпити. Звичайно, перевернувши його жовтим догори. Але хтось усвідомлює дуже навіть непогано, що саме з того може вийти. І... тому всі прапорці тепер виготовляються обов'язково з тризубом, а часом ще й з написом УКРАЇНА.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

я звик до схеми семи чакр
при якій від основи хребта до верхівки
такий порядок кольорів:
червоний,оранжевий,жовтий,зелений,блакитний,синій,фіолетовий
тобто синій - це рівень лоба - розум
а жовтий - верх живота - влада
при такому підході немає суперечності
адже лоб вище живота

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Сергій wrote:
тобто синій - це рівень лоба - розум

Наче у вашій схемі рівень лоба - мозок - фіолетовий... Чому ви кажете про синій?

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

фіолетовий - сахасрара, верхівка
синій - це аджна, лоб,

http://lithotherapy.ru/papers/chakry/6adzhna.html

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Верхівка чого?

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

верхівка людини,
там де оселедець,
а як буде слово "макушка" українською?

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

"Макушка" трохи не там. Та й оселедця у тих, хто вигадав "чакри", наче не було.
Це до "китайських" шаманів.

А чому на другій схемі "чакри" розподілені по кістяку, а не по "розуму-животу"?

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

не успеваю за Вашими вопросами)
буду отвечать на русском языке -
ведь это международный форум?
и тут есть флажок для русского языка,

Виктор,
для меня чакры - скорее теория , чем практика,
но знаю и делал упражнения "по чакрам"
сначала семь "шагов" вверх
(затем семь вниз)
до-ре-ми-фа-соль-ля-си
каждый-охотник-желает-знать-где-сидит-фазан

глаза закрыты
но внимание фокусируется
на предполагаемых точках расположения чакр
сначала у основания позвоночника - там чакра земли, нота до, красный цвет,
потом ниже пупка - там чакра воды, поём ноту ре, представляем оранжевый,
потом верх живота - там чакра огня, власти, ми, жёлтый,
потом центр груди - там сердечна чакра,фа зелёный,
потом горло - там горловая чакра, соль, голубой,
потом лоб - там третий глаз, синий цвет, нота ля
потом верхняя часть головы - там сахасрара, фиолетовый, нота си

т.е. звуки и цвет помогают в этом упражнении
это ваши "костыли" для подъёма вверх

про символику цифр потом,
супруга пришла, кое-какие дела по дому )

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

продолжу идею
если вы делаете такие упражнения год, два, то для вас становится привычной ассоциация
жёлтый цвет - верх живота, власть, богатство, нота ми,
синий цвет - точка в центре лба, дальняя защита, на уровне мысли

и если вы смотрите на государственный флаг Украины

то такое расположение цветов
не кажется вам перевёрнутым
не ассоциируется со словом смерть
но ассоциируется с властью и дальней защитой
защитой на уровне мысли

как говорят в православии
не берите дурного в голову, ведь враг - он мысленный

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Сергій wrote:
не успеваю за Вашими вопросами)

Так наче з батогом позаду ніхто не стоїть...

Сергій wrote:
буду отвечать на русском языке -

Аби тільки не другою державною.
Коли людина попадає у скрутні обставини, вона несвідомо переходить на рідну мову. Це закон метафізики.

Сергій wrote:
сначала семь "шагов" вверх
(затем семь вниз)
до-ре-ми-фа-соль-ля-си
каждый-охотник-желает-знать-где-сидит-фазан

Це на міжнародному "фазан-сидит-где-знать-желает-охотник-каждый"?

Сергій wrote:
глаза закрыты
но внимание фокусируется
на предполагаемых точках расположения чакр
сначала у основания позвоночника - там чакра земли, нота до, красный цвет,
потом ниже пупка - там чакра воды, поём ноту ре, представляем оранжевый,
потом верх живота - там чакра огня, власти, ми, жёлтый,
потом центр груди - там сердечна чакра,фа зелёный,
потом горло - там горловая чакра, соль, голубой,
потом лоб - там третий глаз, синий цвет, нота ля
потом верхняя часть головы - там сахасрара, фиолетовый, нота си

т.е. звуки и цвет помогают в этом упражнении
это ваши "костыли" для подъёма вверх

продолжу идею
если вы делаете такие упражнения год, два, то для вас становится привычной ассоциация

Отже, ви майже профі у цих кольорово-співочих вправах, тож повинні знати, що "чакри" лише символізують усе життя людини від гарячих чресел до байдужо-холодної нірвани. Тобто, від початкового червоного до кінцевого фіолетового.
Аж ніяк не навпаки, бо повернути/перевернути життя до витоків (від фіолетового до червоного) фізично ще не навчилися.

Сергій wrote:
жёлтый цвет - верх живота, власть, богатство, нота ми,
синий цвет - точка в центре лба, дальняя защита, на уровне мысли

На другому малюнку, який ви наводите вище, ця "точка" чомусь у середині черепа, не лоба. Чому?

Сергій wrote:
то такое расположение цветов
не кажется вам перевёрнутым
не ассоциируется со словом смерть
но ассоциируется с властью и дальней защитой
защитой на уровне мысли

Захист від чого чи кого? Адже чим ближче людина до смерті (синій), тим ближче людина до Бога. Тоді нащо той ваш захист від Бога?

Сергій wrote:
как говорят в православии
не берите дурного в голову, ведь враг - он мысленный

Якщо один співрозмовник у спілкуванні свідомо паскудить правопис у своєму письмовому повідомленні, то він дуже бажає руйнівно вплинути на іншого співрозмовника-читача своїх повідомлень. Це закон метафізики.

Сергій wrote:
про символику цифр потом,

З батогом у вас за спиною ніхто не стоїть...

Зображення користувача Тур Ярий.
0
Ще не підтримано

Є такий вислів: "А мені все фіолетово". Суть зрозуміла - людина огорнулася в ультрафіолет та увійшла в стан нірвани.
А жовто-блакитний прапор - це динамічний символ, який відображає принципи, за умови дотримання яких, можна досягнути і нірвани і схопити Царство Боже.
Відношення до символів повинне бути відповідальне. Хай буде!

Все тільки починається!

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

ні не все фіолетово )
ось наприклад Розуміння чакр
синій - шоста чакра- Аджна
взаємодіє з образами і усвідомленням потужної життєвої сили, частиною якої ви є... Шоста чакра веде нас у світ, який лежить поза реальністю, обмеженою нашими почуттями... Ви стаєте частиною свідомості матері-Землі.

жовтий -третя чакра - Манипура
джерело впевненості в собі, усвідомлення власної сили, здатності відійти від впливу зовнішнього світу і водночас самому впливати на цей світ...
Рівень свідомості третьої чакри - це усвідомлення власної сили і значущістю в світі. Людина, що знаходиться на цьому рівні дізнання, володіє потужною силою волі.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Скоріше "пізнання", а не "дізнання".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

Щоб виконати своє призначення на землі і розібратися в безлічі супутніх проблем нам потрібна свого роду карта, схема, план. І чакри служать саме цією картою, що допомагає активізувати і привести до рівноваги різні рівні нашої свідомості і життєвого досвіду.
Чакри

то було посилання на текст,
який я просто знайшов в інтернеті
а ось схема семи чакр у кольорах та цифрах
1,сахасрара,фіолетовий
9,аджна,синій
8,вишудха, блакитний
7,анахата, зелений
6,манипура,жовтий
5,свадхистаная,помаранчевий
4,муладхара,червоний

тобто мовою цифр
9,синій
6,жовтий

69
ієрогліф життя

69=життя - якщо порахувати слово по-українськи
69=жизнь - если посчитать слово по-русски

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

!Отже, логіка жовто-блакитного прапора підтверджується ще й цим!

1)69 = 6 + 9 = жовтий + блакитний(синій) = життя
Натомість 96 = 9 + 6 = синій + жовтий = ???

2) "тобто синій - це рівень лоба - розум, а жовтий - верх живота - влада"
Маємо - жовто-блакитний прапор - влада розуму (первинне - розум),
на противагу - синьо-жовтий - розумна влада (первинне - влада).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Сергій wrote:
а ось схема семи чакр у кольорах та цифрах
1,сахасрара,фіолетовий
9,аджна,синій
8,вишудха, блакитний
7,анахата, зелений
6,манипура,жовтий
5,свадхистаная,помаранчевий
4,муладхара,червоний

Сергію, вам не здається дивним, що у цій схемі відсутні цифри 2 і 3. Також дивна нумерація: 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4 - це якщо дивитися зверху, або 4, 5, 6, 7, 6, 9, 1 - це якщо дивитися знизу.

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

1 це початок, єдине, Сонце
2 це верх в цілому, Меркурій
3 це низ в цілому, Венера
4 це земля, тіло, опора життя, Земля
5 це вода, сила, ближній захист, Марс
6 це вогонь, влада, Юпітер
7 це повітря, досвід, знання, Сатурн
8 це ефір, слово, мудрість, Уран
9 це надефір,далекий захист, на рівні думки, Нептун
10=1, тобто знову 1, це зірки та Сонце, світло, свідомість

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Тобто, між 2 (верх) і 3 (низ) нічого нема.
І цифра 1 у вас то Сонце, то свідомість. А розум (свідомість) наче раніше був цифрою 9, а цифра 1 була "далеким захистом"...

Читаючи від 1 до 10=1, бачимо, що жовтий (6), навіть у наведеному вами прикладі, више синього (9). Так?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, що звернули на це увагу ;)
!Тепер все стає на своє місце - жовтий вгорі, синій під ним!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, що звернули на це увагу ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Тур Ярий.
0
Ще не підтримано

Викладена вище інформація стверджує факт домінування енергетичних потоків над фізичною плоттю людини. Правила світобудови підказують, що матерія - це наслідок творчого акту Творця, і будова людського тіла не є виключенням. Тому на нашому прапорі жовтий вгорі.

Все тільки починається!

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

ще раз
лоб - аджна - синій
верх живота - маніпура - жовтий

лоб у людини над животом
і значить синій над жовтим

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

трохи нумерології
сума букв у слові життя дорівнює 9
це перша цифра метрики слова життя
друга цифра метрики дорівнює 6
вона розраховується за формулою
9+довжина слова+1=9+5+1=15=6
значить метрика слова життя
це пара цифр
69
або ж перехід
до 6 від 9

а ось схема семи чакр у кольорах та цифрах
1,сахасрара,фіолетовий
9,аджна,синій
8,вишудха, блакитний
7,анахата, зелений
6,манипура,жовтий
5,свадхистаная,помаранчевий
4,муладхара,червоний

тобто мовою цифр

9,синій
8,блакитний
6,жовтий

69
як перехід
к рівню живота від лоба, думки
69 також є метрикою слова життя

з цієї точки зору на державному прапорі України
з допомогою жовтого і синього кольору
зазначено слово життя

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

?69 - як монада, що перетікає одне в одне?
?Тоді що, на Вашу думку означає 96 (жовто-синій)?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Жовтий вгорі тому що:
1. так робили предки і вони знали що робили.
2. точка зору китайських та інших шаманів співпадає з точкою зору предків.
3. чакри - це чакри, їх же не дві, а сім, там своя райдуга, своя гармонія. Прапор не семикольоровий...

VAKULA

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

виходить свого знання немає,
але лише віра в китайських шаманів...

ще трохи нумерології

9,лоб - аджна - синій
6,верх живота - маніпура - жовтий

лоб у людини над животом
і значить синій над жовтим

69=життя

а також

69=жизнь
69=разум
69=битва=рынок=спорт
69=справедливость=доказательство
69=схема
69=Китай

хмм...
з точки зору нумерології
на прапорі України також кольором вказано слово Китай,
але не так, як це було б зручно китайським шаманам?

цікавий прапор імперії Цін

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Щось у цій нумерології приховане протиріччя...
Як казав герой з м/ф "Тачки"(український переклад): " - Сказився дідуган: "Кермо ліворуч - повернеш праворуч, кермо праворуч - повертаєш ліворуч".
Без образ :)))

От дивіться самі:
Синій дракон на жовтому тлі - Китай - 69.
!Але в нас золотий тризуб (трисуття) на блакитному(синьому) тлі!
Тобто має читатися правильно - (96)96?

Складіть картинку (такий собі пазл :) ).
Синій тризуб на жовтому щиті:

- Жовтий тризуб на синьому щиті.
Виглядає якимсь "недоробленим" (адже таки так (!), погодьтеся!)

То так? -
чи так? -

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

метрика слова - це впорядкована пара цифр
записуються цифри справа наліво
наприклад

69=життя

тут перша цифра метрики 9
друга цифра 6
69
це не двозначне число
а саме впорядкована пара цифр
або ж вектор,
перехід до 6 від 9

тоді
96
перехід до 9 від 6

якщо прийняти таку схему семи життєвих начал, чакр і кольорів

1 свідомість божественного, фіолетовий
9 розум, синій
8 ефір, блакитний
7 повітря, зелений
6 вогонь, влада, жовтий
5 вода, сила,помаранчевий
4 земля, тіло, червоний

то перехід
к жовтому від синього
69

перехід
к синьому від жовтого
96

якщо дотримуватися такої символіки кольорів
то немає проблеми перевернутого прапора
тому що
лоб - аджна- синій
верх живота - маніпура - жовтий

але щось потрібно міняти
або прапор
або своє відношення до нього :)

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Сергій wrote:
метрика слова - це впорядкована пара цифр
записуються цифри справа наліво
наприклад
69=життя
тут перша цифра метрики 9
друга цифра 6

Ще питання: чому записане вами число 69 - життя - жовто-синій колір - нам пропонується читати як 96 - смерть - синьо-жовтий колір?

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

69
тут це не число
це дві цифри - перша и друга
цифри записую справа наліво

чому 69=життя ?

сума букв в слові життя дорівнює 9
це перша цифра метрики

9+довжина слова+1=9+5+1=15=6
6 - друга цифра метрики

якщо записати поряд
69

однією цифрою це 6
бо 6 підсумкова цифра метрики, а 9 - проміжна

69
можно також розглянути як вектор,
перехід
к 6 від 9
за схемою чакр и кольорів
це перехід к жовтому від синього

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Сергій wrote:
69
тут це не число
це дві цифри - перша и друга
цифри записую справа наліво

А чому не читаєте справа наліво, як 96?

Сергій wrote:
чому 69=життя ?
сума букв в слові життя дорівнює 9
це перша цифра метрики
9+довжина слова+1=9+5+1=15=6
6 - друга цифра метрики
якщо записати поряд
69
однією цифрою це 6
бо 6 підсумкова цифра метрики, а 9 - проміжна

Тобто 9 - синій - вторинна цифра? Чому ви її тоді на прапорі ставите вище?

Сергій wrote:
69
можно також розглянути як вектор,
перехід
к 6 від 9
за схемою чакр и кольорів
це перехід к жовтому від синього

І намалювати той "вектор" зможете?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ви знаєте, я в цьому згідний з Віктором Сулимою (ще раніше його відповіді :) ).
Дивимося на позначення (що вже чомусь не цифра :) ) - 69, нагадує воно монаду (наприклад, як ось тут:, де видно перетікання однієї якості в іншу, таке собі "сонечко".
А Сонечко, відомо, рухається за годинниковою стрілкою, тобто маємо активно-наступальну спрямованість.
Ще є таке правило: розміщення горизонтально орієнтованого на аркуші паперу зображення має бути розміщене в книзі так, щоб читалося за поворотом за годинниковою стрілкою.
?Чому ж Ви, пане Сергію, все намагаєтеся розкрутити Сонечко проти годинникової стрілки?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

"виходить свого знання немає,
але лише віра в китайських шаманів..."
Сергію, як вам не ліньки оце перекручувати смисли?
Те що наші предки споконвіку мали жовтоблакитний прапор - то не є своїм знанням?
Правильність такого прапора підтверджує і китайська "східна медицина", шамани, на яку ви самі і покладаєтеся. Вона більш "підходяща", чим картинка із чакрами організму людини!

"Лоб над животом"! Чому ж тоді йогини стоять догори дриґом? Мабуть тому, щоб виправити той хибний стан речей, коли синє зверху жовтого, щоб перестати бути сірою масою? Ну так же? Де ваша логіка?

Тим більше, що начитанністю в області нумерології ви намагаєтеся забалакати (ігнорувати) нормальні і логічні пояснення жовтоблакитного розміщення кольорів, а це вже "не спортивно". Прапор - це не привід хизуватися начитанністю в області нумерології.

Якщо є слушні зауваги щодо того, чому жовте (енергійне) не повинно бути вище синього (пасивного), то скажіть. Чому пасивне повинне головувати над активним?

Гра із цифрами дуже схожа на гру у наперстки, не викликає довіри, тим більше при повному ігноруванні вибору наших предків і логіки.

VAKULA

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

синє поле аджни - це далекий захист, захист на рівні думки,
це рівень подвижників, аскетів, стариків,
це вихід за межі тривимірного світу,

якщо в роду є такий старик, то біди обходять цей рід стороною,
рід знаходиться під захисним полем Нептуна,

жовте поле маніпури - це енергія вогню, власті, багатства,
маніпура - чакра царів і начальників тривимірного світу

звичайно ж, світом правлять царі :)

Зображення користувача Віктор Сулима.
0
Ще не підтримано

Vakula wrote:
Гра із цифрами дуже схожа на гру у наперстки

Шахрайську сутність за цифрами не приховаєш. Це закон метафізики.

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

Виктор,
думаю, что точка зрения с цветами и чакрами достаточно понятная,
у синего света частота колебания выше чем у красного,
это факт из физики,
и при медитации по чакрам
синий выше красного,
также как нота ля выше ноты до

если у вас все проблемы от флага
так переверните его
я буду тогда считать что жёлтый на поверхности
а синий в глубине )

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Сергій Середина пишіть будь ласка по українське. Здається на сайті існує правило спілкуватись на українській. Взагалі гравців за порушення правил варто було виключати з гри.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

а навіщо тут біло-синьо-червоний прапор?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Щоб Ви мали змогу перекласти українські тексти російською мовою. До справи!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Спас Ярий.
0
Ще не підтримано

?Чому у питанні власного прапора ми повинні посилатися на китайські чи ще які б там не було чужі джерела? Все значно простіше: достатньо прислухатися до своєї душі. Наші предки чудово усвідомлювали, що саме ДУХ ПАНУЄ над матерією, а не навпаки, тому ще за козацьких часів прапор був ЖОВТО-синій. Сьогодні ж в епоху матеріалізму без чітких матеріальних доказів (9+6) нам важко прийняти будь-яке рішення. Але питання прапора визначається не цифрами. Дух панує над матерією. Жовтий вгорі. Хай буде!

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

відстоюєте ту схему, що в лівому верхньому кутку сайту?

жовтий - простір волі
синій - простір пригод
червоний - простір боротьби
коричневий - простір страждань

чому обрана саме така символіка кольорів?

спробував пошукати на сайті...
ось наприклад
https://www.ar25.org/article/zdorovya-lyudyny-i-prostory-buttya.html
"Про тісний взаємозв’язок між внутрішнім станом людини і подіями навколо неї було відомо тисячі років тому. Ось фрагмент з індоарійської Бгагавад-гіти (Божественної пісні): «Ті, що перебувають в гуні благочестя, поступово піднімаються на вищі планети; живі істоти, що перебувають в гуні пристрасті, живуть на земних планетах; ті ж, на кого впливає бридка гуна невігластва, опускаються в пекельні світи» (Бгагавад-гіта, 14.18).

Тут йдеться про три простори буття нашого фізичного світу, кожен з яких має внутрішні рівні – плани (площини, «планети»):
• простір волі – «вищі планети»;
• простір боротьби – «земні планети»;
• простір страждань – «пекельні світи».
...
На відміну від усталеної системи з трьох просторів, ми використовуємо систему з чотирьох просторів, в якій додатковим є Простір пригод. Він є важливим індикатором, що дозволяє практично відстежити підйом людини у Простір волі або навпаки – опускання її у Простір боротьби. Простір пригод дуже нестабільний: це простір Переходу, тому з нього швидко вистрибуєш вгору або випадаєш вниз."

але ж в індоарійськой культурі
є уявлення про сім чакр і сім кольорів
як співвідносяться гуни і чакри?

http://yogapath.ru/index.php/humanbody/chakras.html
http://www.getfor.ru/the-vedas-and-the-man/guni-i-chakri.html

жовтий - як простір волі
це співпадає з уявленням про маніпуру
http://samorozvytok.info/content/chakri-i-yih-vpliv-na-lyudinu

червоний - як простір боротьби
теж близько до колірної схеми чакр
рівень муладхари та інстинкт самозбереження

?але чому саме синій обрано для простору пригод?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Бо блакитний колір символізує потік води або повітря. Людина у Просторі пригод потрапляє в потік, який її стрімко несе, причому вона не спроможна керувати цим потоком.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Дуб Молодий.
0
Ще не підтримано

Особисто моє, можливо спрощене але від ного не позбавлене логіки, розуміння таке - жовтий зверху, знизу синій. Кольори символізують світобудову, жовтий - сонце, синій - вода. Сонце зверху, вода знизу, інакше не буває. Тобто перевернуті кольори - це перевернутий природній стан речей, загибель всього божого, дегенерація. Саме те, що ми маємо сьогодні в Україні.

Рабів до раю не пускають.

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

Сонце — центральне і наймасивніше тіло Сонячної системи. Його маса приблизно в 333 000 раз більша за масу Землі та у 750 разів перевищує масу всіх інших планет, разом узятих. Сонце — потужне джерело енергії, яку воно постійно випромінює в усіх ділянках спектра електромагнітних хвиль — від рентгенівських і ультрафіолетових променів до радіохвиль.
але
У популярній літературі Сонце досить часто класифікують як жовтий карлик.
(вікіпедія)

синій або блакитний колір мають зірки
наприклад
Сіріус
Список найяскравіших зір
Світність Сіріуса у 22 рази більша, ніж Сонця...

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

Якого кольору Сонце? Багато хто з оточуючих дадуть відповідь — жовте. Але насправді Сонце випромінює у всьому діапазоні видимих кольорів, від червоного до фіолетового. Величина вкладу кожного кольору у випромінювання різна, причому максимум доводиться на синьо-зелену частину спектра, але Сонце нам не здається зеленим, бо наш мозок комбінує різні кольори, утворюючи сумарний колір, який нам здається жовтим (чи ні?).

Технічно Сонце біле. Це легко довести — якщо помістити на відкритий сонячне світло аркуш білого паперу, вона буде саме білої, так само як сніг або хмари. Якби Сонце світило жовтим, то хмари, сніг і папір здавалися б жовтими, як і багато предметів навколо нас. Незважаючи на це багато людей сприймають сонячне світло як жовтий, з приводу чого йдуть тривалі дискусії і дослідження людської психіки та зору. Причин такого феномена названо чимало — контраст з синім небом, фільтрація світла в атмосфері, ефект жовтого післясвітіння на сітківці під впливом яскравого білого світла і т.д. Важко сказати точно, напевно, кожен бачить по-різному.
http://www.esc.lviv.ua/amon-ra-sirius-tse-tsikavo/

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Також якщо уважно придивитися, то за "жовтим" сонцем далі іде космічна синява яка плавно переходить у фіолетовий..

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

На першому фото гарно ілюструє приро-відповідне розміщення кольорів.
Відправна точка №1
Кольори розходяться від центру, від Сонця. Тобто, первинним (!) і головним (!) є жовтий колір. Він і має бути вгорі - бо головний.
Відправна точка №2
Як би не поверталася людина до Сонця (до того ж, неважливо, чи ЗА його рухом, чи ПРОТИ руху), вона завжди буде бачити жовте вгорі, а синє під ним. Таким і має бути наш прапор - бо ми його таким бачимо.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Чи то пак точніше навпаки спершу фіолетовий, а вже потім космічна синява..

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Також окрім чакр, як я один раз був робив зауваження по кольороутворенню то виходить так. що якщо виходити з позиції чакр, то напрямок руху іде з землі і рухається до гори в космос..

Тому до даного питання стосовно національного стяга потрібно все ж таки віднестися з повною серйозністю і вивчити його питання з усіх боків, версій і теорій. І вже потім таки дійти до якогось спільного певного знаменника..

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >